Quantcast
S&P: Νέα υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας σε CCC από CCC+ - enikonomia.gr
share

S&P: Νέα υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας σε CCC από CCC+

δημοσιεύτηκε:

Θέατρο του παραλόγου από τον οίκο Standard & Poor’s, o οποίος ανακοίνωσε μία ακόμη υποβάθμιση του αξιόχρεου του ελληνικού δημοσίου, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας συζητά στις Βρυξέλλες με τη Μέρκελ και τον Ολάντ για τη συμφωνία που θα οδηγήσει σε νέα χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

Ο S&P ανακοίνωσε ότι υποβαθμίζει το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας  κατά μία βαθμίδα στην κατηγορία CCC από CCC+ με αρνητική προοπτική. Ο οίκος δηλώνει ότι η νέα αξιολόγηση της Ελλάδας δεν ήταν προγραμματισμένη, αλλά σημειώνει πώς η απόκλιση αυτή οφείλεται στην απόφαση της Ελλάδας να καθυστερήσει την αποπληρωμή της δόσης στο ΔΝT που έληγε στις 5 Ιουνίου. 

“Καθώς η θέση ρευστότητας συνεχίζει να επιδεινώνεται, η Ελλάδα φαίνεται να θέτει ως προτεριαότητα άλλες δαπάνες και όχι την εξυπηρέτηση του χρέους”, σημειώνει ο οίκος, προσθέτοντας ότι η υποβάθμιση “αντανακλά την άποψή μας ότι σε απουσία μίας συμφωνίας με τους επίσημους πιστωτές της, η Ελλάδα πιθανότατα δεν θα αποπληρώσει το χρέος της έναντι των ιδιωτών τους επόμενους 12 μήνες”. 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.