Quantcast
Σπίτι στην Ελλάδα θέλουν χιλιάδες Γερμανοί: Ποιες περιοχές βρίσκονται πρώτες στην προτίμησή τους - enikonomia.gr
share

Σπίτι στην Ελλάδα θέλουν χιλιάδες Γερμανοί: Ποιες περιοχές βρίσκονται πρώτες στην προτίμησή τους

δημοσιεύτηκε:

Σπίτι στην Ελλάδα θέλουν χιλιάδες Γερμανοί. Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Καθημερινή” οι αναζητήσεις για αγορά ακινήτου από τη Γερμανία έχουν αυξηθεί κατά 70% σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ αυξημένος κατά 25% είναι και ο αριθμός των ακινήτων που προτείνονται μέσω 200 μεσιτικών γραφείων.

Επίσης σύμφωνα με τα στοιχεία της  Ferimmo, οι αμιγώς Γερμανοί  (όχι δηλαδή οι ομογενείς  από τη Γερμανία) ενδιαφέρονται να αγοράσουν σπίτια σε παραδοσιακούς τουριστικούς  προορισμούς όπως η Κρήτη, η Πελοπόννησος, τα Επτάνησα, η Χαλκιδική, το Πήλιο και οι Κυκλάδες.

«Συνεχώς  αυξανόμενο όμως είναι το ενδιαφέρον που παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα και για τα αστικά κέντρα όπως η Αθήνα και γενικά η Αττική και κυρίως η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης» τονίζει ο επικεφαλής της ψηφιακής πλατφόρμας ακινήτων, Ferimmo, Μάριος Χριστοδούλου στην εφημερίδα “Καθημερινή”.

To είδος των ακινήτων που ζητούν οι Γερμανοί είναι κυρίως μεμονωμένες κατοικίες (ιδανικά με θέα θάλασσα και κήπο)  με τη ζήτηση να αφορά σπίτια δύο υπνοδωματίων και άνω και εμβαδού μεταξύ 100 τ.-120 τ.μ κατά μέσον όρο ενώ η μέση αξία κινείται μεταξύ 250.000 ευρώ και 450.000 ευρώ.

Οι αναλύσεις

Σύμφωνα με σχετικές αναλύσεις, υπολογίζεται  ότι ο δυνητικός αριθμός  των Γερμανών αγοραστών ακινήτων στην Ελλάδα  ξεπερνά  τις 250.000.  Αυτό το μέγεθος μεταφράζεται σε μια πιθανή αγορά αξία της τάξεως των 4-5δισ ευρώ σε βάθος  χρόνου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.