Quantcast
Στα 3 δισ. ευρώ έφθασαν οι εκροές από τις ελληνικές τράπεζες την περασμένη εβδομάδα - enikonomia.gr
share

Στα 3 δισ. ευρώ έφθασαν οι εκροές από τις ελληνικές τράπεζες την περασμένη εβδομάδα

δημοσιεύτηκε:

Σε περίπου 3 δισ. ευρώ ανήλθαν την περασμένη εβδομάδα οι εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες, πριν από την καταρχήν συμφωνία που επιτεύχθηκε την Παρασκευή μεταξύ της Ευρωζώνης και της Ελλάδας, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αμειρκανικής τράπεζας JP Morgan.

Πρόκειται, αναφέρει η τράπεζα σε σημείωμα της, για μία αύξηση κατά 50% των εκροών από τα 2 δισ. ευρώ που είχαν φθάσει την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, προσθέτοντα ότι οι ελληνικές τράπεζες θα έμεναν χωρίς διαθέσιμα για τη χορήγηση νέων δανείων μέσα σε 8 εβδομάδες, αντί για 14, όπως ήταν η προηγούμενη εκτίμηση της τράπεζας.

Η JP Morgan κατέληξε στην εκτίμησή της αυτή, υπολογίζοντας ότι από τα 108 δισ. ευρώ που είναι η διαθέσιμη χρξηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα της Ελλάδας, οι ελληνικές τράπεζες έχουν ήδη χρησιμοποιήσει τα 85 δισ. ευρώ  και, κατά συνέπεια, τους απομένουν περίπου 23 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις της JP Morgan οι συνολικές εκροές φέτος φτάνουν περίπου τα 25 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει πάνω από 3 δισ. ευρώ εβδομαδιαίως

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.