Quantcast
Σταθάκης: «e-διόδια» με βάση τα χιλιόμετρα που διανύονται - enikonomia.gr
share

Σταθάκης: «e-διόδια» με βάση τα χιλιόμετρα που διανύονται

δημοσιεύτηκε:

Την πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει τα διόδια των αυτοκινητοδρόμων και να καθιερώσει ηλεκτρονικά διόδια (με χρέωση ανάλογα των χιλιομέτρων που διανύουν τα αυτοκίνητα) καθώς και κοινωνικά τιμολόγια,  ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης μετά τη συνάντηση που είχε με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ των νομών Μαγνησία, Πιερίας και Λάρισας.

Παράλληλα, ο υπουργός δήλωσε ότι συζητήθηκε η κατάργηση του νόμου Βορίδη – Ρέππα που ποινικοποιεί την κοινωνική διαμαρτυρία.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας ανακοινώνονται τα εξής:

«Συνάντηση με τους βουλευτές Μαγνησίας, Πιερίας και Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ είχε ο Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης με αντικείμενο την πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση αναφορικά με τα διόδια και τους αυτοκινητοδρόμους.

Συγκεκριμένα συζητήθηκε η κατάργηση του νόμου Βορίδη-Ρέππα, που ποινικοποιεί την κοινωνική διαμαρτυρία.

Στη συνάντηση έγινε, επίσης, λόγος για την αναγκαιότητα αλλαγής της τιμολογιακής πολιτικής των διοδίων, στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των αναγκών της κοινωνίας, όπως είχε περιγραφεί και κατά τη συζήτηση στη Βουλή της τροποποίησης των συμβάσεων παραχώρησης (Νοέμβριος 2013).

Στις προθέσεις της νέας κυβέρνησης είναι και η θέσπιση ηλεκτρονικών διοδίων (χρέωση ανάλογα με τη χρήση του δρόμου), καθώς και η καθιέρωση κοινωνικών τιμολογίων για τα διόδια, που θα εξυπηρετούν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και τους πολίτες που ζουν κοντά σε περιοχές με διόδια».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.