Quantcast
Σταθάκης: Έτοιμος ως το τέλος του χρόνου ο νέος αναπτυξιακός νόμος - enikonomia.gr
share

Σταθάκης: Έτοιμος ως το τέλος του χρόνου ο νέος αναπτυξιακός νόμος

δημοσιεύτηκε:

Για τις προτεραιότητες του υπουργείου Οικονομίας όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους εταίρους και για τις υπόλοιπες δράσεις που αναλαμβάνει με στόχο την επιστροφή στην ανάπτυξη το β’ εξάμηνο του 2016 ενημέρωσε ο Γιώργος Σταθάκης και ο υφυπουργός Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης τον βοηθό υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Νταλίπ Σινγκ.

Ο υπουργός, αναφέρθηκε εκτενώς στις «προκλήσεις» της ελληνικής οικονομίας προς αυτή την κατεύθυνση, στον τουρισμό και στη βιομηχανία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος για την προσέλκυση νέων επενδύσεων, αφενός μέσω σχετικής νομοθεσίας που θα απλοποιεί τις διαδικασίες αδειοδότησης και αφετέρου με την κατάρτιση νέου αναπτυξιακού νόμου που αναμένεται να είναι έτοιμος μέχρι το τέλος του χρόνου, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο κ. Χαρίτσης, μίλησε για το θέμα των διαρθρωτικών ταμείων και ιδιαίτερα για τη θετική εξέλιξη αναφορικά με την κατάργηση της εθνικής συμμετοχής για το τρέχον πρόγραμμα ΕΣΠΑ, καθώς και για τη δυναμική εκκίνηση της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.