Quantcast
Σταθάκης: Η θέση των δανειοληπτών δεν επιδεινώνεται με το νομοσχέδιο - enikonomia.gr
share

Σταθάκης: Η θέση των δανειοληπτών δεν επιδεινώνεται με το νομοσχέδιο

δημοσιεύτηκε:

To νομοσχέδιο διασφαλίζει πλήρως και ρητά ότι απαγορεύεται να υπάρξει χειροτέρευση της θέσης του δανειολήπτη ή του εγγυητή δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή για το νομοσχέδιο με τα 13 προαπαιτούμενα μέτρα και απαντώντας στην κριτική για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την πώληση των δανείων των τραπεζών σε funds ή άλλους φορείς.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι με το νομοσχέδιο απελευθερώνονται τα δάνεια των μεγάλων επιχειρήσεων, δηλαδή αυτών που έχουν τζίρο πάνω από 50 εκατ. ευρώ το χρόνο και πάνω από 250 εργαζόμενους. Για τα υπόλοιπα δάνεια, ο κ. Σταθάκης δήλωσε ότι θα υπάρξει ρύθμιση με την οποία θα προβλέπεται η μεγαλύτερη δυνατή προστασία τους.

Ο υπουργός δεν έκανε δεκτή την τροπολογία που κατέθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με την οποία προβλέπεται να διατηρηθεί το καθεστώς προστασίας για όσους έχουν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο κάτοχος του δανείου (εάν, δηλαδή, έχει μεταβιβασθεί από την τράπεζα σε funds ή άλλους φορείς).

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.