Quantcast
Σταθάκης: Μόνο 19 επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί στο νόμο Δένδια - enikonomia.gr
share

Σταθάκης: Μόνο 19 επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί στο νόμο Δένδια

δημοσιεύτηκε:

«Μόνο 19 επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί στο νόμο Δένδια μέχρι σήμερα» τόνισε ο Γιώργος Σταθάκης. Στην ομιλία του στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση του νέου Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή και Αγοράς (ΕΣΚΑ), ο υπουργός Οικονομίας είπε πως «χρειάζεται η θέσπιση ενός πιο λειτουργικού πλαισίου με στόχο της βιωσιμότητα των επιχειρήσεων που θα ενταχθούν σε αυτό και αυτό αποτελεί στόχο της κυβέρνησης».

Ο υπουργός ανέφερε ότι τα κόκκινα δάνεια είναι το θέμα αιχμής αυτήν την περίοδο σε ό,τι αφορά στα θέματα προστασίας του πολίτη και σημείωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εξαιρέσει από την πρωτογενή αγορά τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στον επόμενο κύκλο διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, η οποία θα πραγματοποιηθεί τέλος Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου 2016.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υπουργός στον νόμο Δένδια, αναφέροντας ότι στόχος του υπουργείου είναι η παράτασή του, μέσω της θέσπισης ενός πιο λειτουργικού πλαισίου. Υπενθυμίζεται ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία οι επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση ρύθμισης προς τις τράπεζες, μέχρι τις 31/3/2016.

«Έχουν γίνει πολλά σε αυτό τον τομέα των κόκκινων δανείων, είπε ο υπουργός και είναι πιο ικανό το σύστημα, με ισχυρότατη κοινωνική προστασία, να συνεχίσει να προστατεύει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα της χώρας με γρήγορη αποκλιμάκωση του προβλήματος, ώστε να μπορέσουν οι τράπεζες να χρηματοδοτήσουν εκ νέου τις επιχειρήσεις με υγιείς όρους αγοράς», είπε ο υπουργός.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.