Quantcast
Σταθάκης: Ο κλάδος του αλουμινίου από τους δυναμικότερους της ελληνικής οικονομίας - enikonomia.gr
share

Σταθάκης: Ο κλάδος του αλουμινίου από τους δυναμικότερους της ελληνικής οικονομίας

δημοσιεύτηκε:

Tον «οδικό χάρτη» που έχει ακολουθήσει η κυβέρνηση μετά τη συμφωνία του Ιουλίου, ο οποίος περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, και την έναρξη της συζήτησης για την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο και μετά το 2022, ανέπτυξε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης σε χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου.

Ο κ. Σταθάκης χαρακτήρισε τον κλάδο ως έναν από τους δυναμικότερους και πιο εξωστρεφείς της ελληνικής οικονομίας και επεσήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας οριζόντια σε όλους τους παραγωγικούς τομείς. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, είπε χαρακτηριστικά, είναι απαραίτητη η μετάβαση σε ένα νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα που θα εξασφαλίσει τη σταθεροποίηση της οικονομίας.

Η μετάβαση σε αυτό το νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα, περιλαμβάνει:
-Την αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ, με τέτοιο τρόπο ώστε να μεγιστοποιείται το αποτέλεσμά του για την οικονομία και την κοινωνία.
-Τον νέο αναπτυξιακό νόμο, που θα είναι πιο φιλικός στη μεσαία και καινοτόμα επιχειρηματικότητα.
-Το νομοθετικό πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις που θα θέτει κανόνες στο πώς θα διενεργούνται οι συμβάσεις και οι προμήθειες του Δημοσίου.
-Την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων και τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος φιλικού προς την επιχειρηματικότητα.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.