Quantcast
Σταθάκης: Πρέπει να αποκαταστήσουμε την ειρήνη και την ευημερία στην περιοχή - enikonomia.gr
share

Σταθάκης: Πρέπει να αποκαταστήσουμε την ειρήνη και την ευημερία στην περιοχή

δημοσιεύτηκε:

«Σε μία περίοδο όπου τα τύμπανα του πολέμου χτυπάνε ξανά στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι κρίσιμο οι δεσμοί των κρατών της περιοχής να πυκνώσουν ώστε να εξασφαλισθεί η σταθερότητα», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης στην έναρξη των εργασιών του Επιχειρηματικού Συνεδρίου Ελλάδας – Αιγύπτου.

«Η Ελλάδα αποτελεί τον κατεξοχήν πόλο σταθερότητας», συνέχισε ο υπουργός, προσθέτοντας:
«Ήδη με την ανταλλαγή επισκέψεων σε επίπεδο κορυφής, η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να στείλει όχι μόνο ένα μήνυμα οικονομικής συνεργασίας αλλά πρωτίστως ένα μήνυμα συμφιλίωσης και Ειρήνης. Απέναντι στο σκοτάδι του θρησκευτικού φανατισμού κάθε προέλευσης, είναι καιρός να αντιτείνουμε τη συνεργασία και την ειρηνική συνύπαρξη ανάμεσα σε διαφορετικές εθνότητες και θρησκείες. Είναι ιερή μας υποχρέωση να αποκαταστήσουμε την ειρήνη και την ευημερία στην περιοχή και πρέπει να δουλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να το πετύχουμε».

Ο υπουργός τόνισε ότι «επιδιώκουμε να αξιοποιήσουμε και να εμβαθύνουμε τις οικονομικές σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο». «Αναγνωρίζουμε, είπε, την τεράστια δυναμική που προσφέρεται σε πάρα πολλούς τομείς της οικονομίας, όπως η διεύρυνση του εμπορίου, η αύξηση των επενδύσεων αμφίδρομα, και προς την Αίγυπτο και προς την Ελλάδα. Υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες σε πάρα πολλούς τομείς, όπως είναι οι κατασκευές, η ενέργεια, τα logistics και πολλοί άλλοι τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Πρόκειται για τομείς που έχουν συσσωρεύσει στις δύο χώρες εκτεταμένη εμπειρία στο συντονισμό και στη διεκπεραίωση μεγάλων πρότζεκτ σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου».

Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία, ο κ. Σταθάκης είπε ότι «η κυβέρνηση μας εργάζεται με συνέπεια για την οικοδόμηση ενός φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος, που θα βασίζεται σε ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, σε καθαρούς κανόνες αδειοδότησης και λειτουργίας των επιχειρήσεων και όπου οι επενδυτές θα αισθάνονται ότι υπάρχει μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.