Quantcast
Σταθάκης: Πρέπει να τελειώνουμε μέχρι το Σάββατο - enikonomia.gr
share

Σταθάκης: Πρέπει να τελειώνουμε μέχρι το Σάββατο

δημοσιεύτηκε:

Μέχρι το Σάββατο έδωσε ως χρονοδιάγραμμα ο Γιώργος Σταθάκης ότι θα πρέπει να κλείσουν όλα τα ζητήματα για να συνεδριάσει στη συνέχεια το Euroworking Group.

Έτσι, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών ανανέωσε το ραντεβού του για αύριο το απόγευμα ώστε να βρεθεί λύση για την προστασία από τους πλειστηριασμούς, αλλά και να οριστεί η συνολική στρατηγική για τη διαχείριση όλων των κόκκινων δανείων.

Μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση που ξεκίνησε λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε στις 9.30 το βράδυ, ο υπουργός στις δηλώσεις του άφησε ανοικτό το πότε θα γίνει η προώθηση στη Βουλή των απαιτούμενων ρυθμίσεων. «Μπορεί και να γίνει μετά το Euroworking Group» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι έχουν κατατεθεί διαφορετικές προτάσεις και αναζητείται κοινό έδαφος για να γεφυρωθούν οι διαφορές ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει καλή θέληση και θα βρεθεί κοινό έδαφος.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν μπήκαν στην ουσία αλλά συζήτησαν τα χρονοδιαγράμματα. Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί, κάτι που θα έχει θετικό αντίκτυπο στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

 Κατά την χθεσινή πρώτη ημέρα των συναντήσεων, οι εκπρόσωποι των δανειστών, επικεντρώθηκαν στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές του ασφαλιστικού και την απελευθέρωση των πλειστηριασμών, όπως και αναμενόταν. Κατά την πολύωρη συνάντηση, οι δύο πλευρές έκαναν μια ανακεφαλαιοποίηση των θέσεων τους, με την ελληνική πλευρά να παρουσιάζει την θέση της για τις αλλαγές του ασφαλιστικού και τη νέα πρόταση για τα κόκκινα δάνεια που θα καλύπτει πλέον τον ένα στους δύο κόκκινους δανειολήπτες. Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομίας προτείνει πλέον την ασυλία για περιουσίες αξίας από 150.000 έως και 180.000 ευρώ ενώ στα εισοδηματικά κριτήρια έχει υποχωρήσει πλέον στα 20.000 ευρώ για τον άγαμο και τις 30.000 για οικογένεια με τρία παιδιά.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.