Quantcast
Σταθάκης: Προχωρούν οι διαγωνισμοί για ΟΛΠ και περιφερειακά αεροδρόμια - enikonomia.gr
share

Σταθάκης: Προχωρούν οι διαγωνισμοί για ΟΛΠ και περιφερειακά αεροδρόμια

δημοσιεύτηκε:

Η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει επί του παρόντος άλλες ιδιωτικοποιήσεις, πέραν του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg από την Τιφλίδα της Γεωργίας, όπου συμμετέχει στην ετήσια γενική συνέλευση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).
Είναι οριστικό, είπε ο υπουργός, ότι η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει στην πώληση άλλων δημοσίων επιχειρήσεων, την οποία είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, όπως των εταιρειών ύδρευσης, της ΔΕΗ ή των ΕΛΤΑ. «Προσπαθούμε να επεξεργασθούμε ένα διαφορετικό μοντέλο από αυτό των ιδιωτικοποιήσεων για να προσελκύσουμε κεφάλαια και επενδύσεις, όπως για τους σιδηροδρόμους και άλλα λιμάνια της χώρας» και η Ελλάδα εξετάζει «εναλλακτικές επιλογές στις 100% ιδιωτικοποιήσεις», δήλωσε ο υπουργός. Για την πώληση του Ελληνικού, ο κ. Σταθάκης δήλωσε ότι είναι «ένα θέμα υπό συζήτηση».
Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ο κ. Σταθάκης δήλωσε ότι «η διαδικασία πήγε καλά πρόσφατα και είναι δυνατόν να επιτευχθεί συμφωνία τις επόμενες δύο έως τρεις εβδομάδες», προσθέτοντας: «Η διαφορά μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της έχει κλείσει στα περισσότερα θέματα και, παρά το ότι υπάρχουν κάποιοι τομείς ανησυχίας που αφορούν στο συνταξιοδοτικό σύστημα και τη μεταρρύθμιση του ΦΠΑ, υπάρχουν τρόπο να καλυφθεί αυτή η διαφορά και να υπάρξει συμφωνία».
Η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και των 14 περιφερειακών αεροδρομίων θα συνεχισθεί, δήλωσε ο κ. Σταθάκης, σημειώνοντας ότι «προσπαθούμε να αναθεωρήσουμε ορισμένα στοιχεία αυτών των ιδιωτικοποιήσεων για να τις βελτιώσουμε και θεωρώ ότι θα έχουμε μία εύλογη συμφωνία και για τις δύο».

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.