Quantcast
Σταθάκης: Το 2017 δεν θα υπάρχουν δημοσιονομικά μέτρα - enikonomia.gr
share

Σταθάκης: Το 2017 δεν θα υπάρχουν δημοσιονομικά μέτρα

δημοσιεύτηκε:

«Το 2017 δεν θα υπάρχουν δημοσιονομικά μέτρα», υποστήριξε ο πρώην υπουργός Οικονομίας και νυν υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης.

«Η συμφωνία είναι βιώσιμη στο σκέλος του χρέους μ’ αυτό που πετύχαμε από το 2015 ως το 2022, και αν συμπληρωθεί μετά το 2022, με μια καλή συμφωνία τον Οκτώβρη, το θέμα του χρέους έχει μπει σε μια τροχιά πολύ θετική», δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Για τη βιωσιμότητα της συμφωνίας, «η οποία έχει πολλά αρνητικά μέτρα, αυτή θα εξαρτηθεί από το αν επιστρέψει σε θετικό πρόσημο η οικονομία στις αρχές του 2016, όπως προβλέπει η συμφωνία και εκεί θα κριθεί η κυβέρνηση, αν μπορεί να επιταχύνει τους ρυθμούς ανάκαμψης», συμπλήρωσε ο κ. Σταθάκης.

«Τα πλεονάσματα στη συμφωνία είναι ήπια, έτσι δίνεται χώρος στην οικονομία για να γίνει μεταστροφή. Χρειάζονται πολλά πράγματα να γίνουν ακόμη, να εκμεταλλευτούμε διαθέσιμους πόρους, χρειάζονται τολμηρές κινήσεις και μεταρρυθμίσεις», ανέφερε ο κ. Σταθάκης.

Όσον αφορά το συνταξιοδοτικό ο κ. Σταθάκης υποστήριξε πως «η συμφωνία είναι πολύ συγκεκριμένη: είναι η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, η συζήτηση αφορά το 2017 και το 2018», επεσήμανε ο υποψήφιος βουλευτής.

Αναφορικά με το ΕΣΠΑ είπε πως «δεν έχω υποβάλλει παράταση, έχω διερευνήσει το ενδεχόμενο, το θέμα που πετύχαμε είναι αύξηση των πόρων για το 2015, εντούτοις είναι λογικό το αίτημα για παράταση, αλλά πρέπει να γίνει την κατάλληλη στιγμή».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.