Quantcast
Σταθάκης: Το 90% των νοικοκυριών θα εξυπηρετούν τα δάνεια με μείωση της αξίας τους - enikonomia.gr
share

Σταθάκης: Το 90% των νοικοκυριών θα εξυπηρετούν τα δάνεια με μείωση της αξίας τους

δημοσιεύτηκε:

Το 90% των δανειοληπτών, για τους οποίους η αξία του δανείου τους θα προσαρμόζεται με τον νέο νόμο στην εμπορική αξία των ακινήτων τους, θα μπορούν να εξυπηρετούν τις μειωμένες δόσεις τους, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στην εκπομπή «στον ενικό» και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο υπουργός είπε ότι το ποσοστό αυτό προκύπτει από υπολογισμούς που έχουν γίνει και ότι μόνο για τα νοικοκυριά που έχουν δυσανάλογη μεγάλη αξία ακινήτου σε σχέση με το εισόδημά τους, θα υπάρχει πιθανόν πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των δανείων. Τόνισε, όμως, ότι ο κώδικας δεοντολογίας των τραπεζών ενθαρρύνει τις αναδιαρθρώσεις των δανείων.

Ο κ. Σταθάκης είπε ότι οι οικογένειες με εισόδημα πάνω από 36.000 ευρώ ετησίως, ουσιαστικά δεν καλύπτονταν και από τον νόμο Κατσέλη, γιατί συνήθως τα νοικοκυριά αυτά έχουν και άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Θετικό, είπε, είναι ότι με τον νέο νόμο το δικαστήριο θα κρίνει την προσφυγή των υπερχρεωμένων νοικοκυριών με βάση το σύνολο των χρεών τους (και στο δημόσιο και τα ταμεία).

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.