Quantcast
Σταϊκούρας για τα έσοδα του προϋπολογισμού: Φοροδοτική εξάντληση και εσωτερικός δανεισμός - enikonomia.gr
share

Σταϊκούρας για τα έσοδα του προϋπολογισμού: Φοροδοτική εξάντληση και εσωτερικός δανεισμός

δημοσιεύτηκε:

Ανερμάτιστη, οικονομικά αναποτελεσματική, κοινωνικά άδικη, που οδηγεί σε πλήρες αδιέξοδο χαρακτηρίζει την πολιτική της κυβέρνησης η ΝΔ, σχολιάζοντας τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού την περίοδο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα σημερινά στοιχεία από την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού επιβεβαιώνουν ότι η πολιτική της Κυβέρνησης είναι ανερμάτιστη, οικονομικά αναποτελεσματική, κοινωνικά άδικη και οδηγεί σε πλήρες αδιέξοδο».

«Τα έσοδα προ επιστροφών φόρων, κυρίως ο φόρος εισοδήματος, είναι χαμηλότερα από τους στόχους, απόδειξη της εξάντλησης της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών λόγω υπερφορολόγησής τους.

Οι επιστροφές φόρων είναι ιδιαίτερα αυξημένες, προκειμένου η Κυβέρνηση να μην χάσει “στο παρά πέντε” τη δεύτερη υποδόση της δεύτερης αξιολόγησης, που είναι διαθέσιμη από αρχές Σεπτεμβρίου.

“Την παρτίδα σώζει” και πάλι η εσωτερική στάση πληρωμών που διευρύνεται σε κρίσιμους τομείς, όπως είναι οι επιχορηγήσεις Νοσοκομείων, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και τα επιδόματα πολυτέκνων, αλλά και στις δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που έχουν υψηλό αναπτυξιακό πολλαπλασιαστή.

Τα σημερινά στοιχεία από την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού επιβεβαιώνουν ότι η πολιτική της Κυβέρνησης είναι ανερμάτιστη, οικονομικά αναποτελεσματική, κοινωνικά άδικη και οδηγεί σε πλήρες αδιέξοδο».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.