Quantcast
Σταϊκούρας: Κάθε φορά που η κυβέρνηση δήθεν διαπραγματεύεται, ο λογαριασμός των μέτρων ανεβαίνει - enikonomia.gr
share

Σταϊκούρας: Κάθε φορά που η κυβέρνηση δήθεν διαπραγματεύεται, ο λογαριασμός των μέτρων ανεβαίνει

δημοσιεύτηκε:

Ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση, κάθε μέρα, όλο και περισσότερο, βρίσκεται αντιμέτωπη με την οδυνηρή πραγματικότητα. Πραγματικότητα που δημιούργησε η ίδια με την εμμονή της στη υπερφορολόγηση. Αλλά και που συνδιαμόρφωσε με την υπογραφή της στην τελευταία απόφαση του Eurogroup. Απόφαση με την οποία, η κυβέρνηση:

· Αποδέχεται ότι υφίσταται δημοσιονομικό κενό το 2018, το οποίο συμφωνεί να καλύψει με πρόσθετα μέτρα λιτότητας.

· Επιβεβαιώνει ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι θα παραμείνουν υψηλοί, για αρκετά χρόνια μετά το 2018, όπως, άλλωστε, είχε συμφωνήσει από το καλοκαίρι, παρά τις τότε διαψεύσεις της.

· Δεσμεύεται στην επίτευξη αυτών των στόχων με την εφαρμογή μόνιμων μηχανισμών επιτροπείας της χώρας. Προσπαθεί δε να ”χρυσώσει το χάπι” του “μόνιμου κόφτη” με δήθεν ”εφάπαξ δότη”. Με την αλλοπρόσαλλη τακτική της θέτει σε κίνδυνο και τις λίγες, σε βάθος χρόνου ρυθμίσεις για το χρέος.

· Συμφωνεί με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Πρόγραμμα, και μάλιστα με τη χρηματοδοτική στήριξή του.

Και σήμερα που αποδεικνύεται, για ακόμη μία φορά, ότι η κυβέρνηση δεν έχει ”κόκκινες γραμμές” και η ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης μετατίθεται, παλινδρομεί και πελαγοδρομεί, ”κατασκευάζει εχθρούς”, εντός και εκτός χώρας, για να καλύψει τα αδιέξοδα της πολιτικής της.

Η αλήθεια, όμως, δεν κρύβεται: Κάθε φορά που η κυβέρνηση δήθεν διαπραγματεύεται, ο λογαριασμός των μέτρων ανεβαίνει και οι επώδυνες δεσμεύσεις πολλαπλασιάζονται. Η πολιτική αλλαγή έχει καταστεί επιβεβλημένη».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.