Quantcast
Σταϊκούρας: Μηδενικό πρωτογενές έλλειμμα για το 2022 - enikonomia.gr
share

Σταϊκούρας: Μηδενικό πρωτογενές έλλειμμα για το 2022

δημοσιεύτηκε:

Μηδενικό πρωτογενές έλλειμμα για το 2022 ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» με θέμα «Ελληνική Οικονομία – Ανθεκτικότητα – Πρόοδος – Προοπτική».

«Η χώρα μηδένισε το πρωτογενές αποτέλεσμά της το 2022 και επιστρέφει στα πρωτογενή πλεονάσματα» σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε πως «το δημόσιο χρέος της ως ποσοστό του ΑΕΠ εξαιτίας κυρίως της ανάπτυξης  υποχωρεί εντυπωσιακά κατά 45 ποσοστιαίες μονάδες στην τριετία, η μεγαλύτερη στην ιστορία της Ευρωζώνης .Το παραγωγικό μοντέλο  της πατρίδας μας αλλάζει  με σημαντική αύξηση των επενδύσεων  και των εξαγωγών. Η χώρα μας καλύπτει σημαντικό μέρος του επενδυτικού κενού  που δημιουργήθηκε την προηγούμενη δεκαετία , επεκτείνεται σε νέες αγορές ,γίνεται όλο και πιο εξωστρεφής».

Για το τραπεζικό σύστημα

Επίσης ο Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε και για το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας. «Σήμερα το τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από ότι το 2019, έχει εξυγιάνει  τους ισολογισμούς του εμφανίζοντας μονοψήφιο δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων, έχει ενισχύσει τη ρευστότητά του αυξάνοντας καταθέσεις και επανακτώντας πρόσβαση στις διεθνείς αγορές. Διατηρεί υψηλό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας » είπε.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.