Quantcast
Σταϊκούρας: Ο Τσίπρας πανηγυρίζει και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου υπερβαίνουν πλέον τα 2,2 δισ. ευρώ - enikonomia.gr
share

Σταϊκούρας: Ο Τσίπρας πανηγυρίζει και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου υπερβαίνουν πλέον τα 2,2 δισ. ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τα ληξιπρόθεσμα του Δημοσίου:

«Ενώ ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει για την κανονικότητα που δήθεν επέστρεψε στη χώρα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, που θα έπρεπε να είχαν μηδενιστεί στις 20 Αυγούστου 2018, αυξάνονται, υπερβαίνοντας πλέον τα 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ».

Η πλήρης δήλωση του κ. Σταϊκούρα είναι η εξής:

«Ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει ότι δήθεν η κανονικότητα έχει επιστρέψει στη χώρα αλλά η πραγματικότητα τον διαψεύδει καθημερινά.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, ιδιαίτερα αυτές των νοσοκομείων, που θα έπρεπε να είχαν μηδενιστεί στις 20 Αυγούστου 2018, κάθε μήνα αυξάνονται, υπερβαίνοντας πλέον συνολικά τα 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων συνεχίζει να υποεκτελείται, στερώντας, την τελευταία τριετία, περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια ευρώ από την πραγματική οικονομία. Ενώ μεγάλος αριθμός αιτήσεων συνταξιοδότησης συνεχίζουν, επί χρόνια, να μην εκκαθαρίζονται.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της συνειδητής επιλογής της Κυβέρνησης να κηρύξει εσωτερική στάση πληρωμών, προκειμένου, μαζί με την υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, να πετύχει αχρείαστα υπερπλεονάσματα, διαλύοντας τη μεσαία τάξη και στερώντας ρευστότητα από την οικονομία.

Οι πολίτες, όμως, που έχουν υποστεί τόσα χρόνια τα αποτελέσματα της καταστροφικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι έτοιμοι για αλλαγή πορείας. Και γνωρίζουν πλέον ότι η αλλαγή αυτή πλησιάζει».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.