Quantcast
Σταϊκούρας: Πέντε επιπλέον μέτρα στήριξης για τους πολίτες-ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Σταϊκούρας: Πέντε επιπλέον μέτρα στήριξης για τους πολίτες-ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Πέντε επιπλέον μέτρα στήριξης για τους πολίτες ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό 2022.

Αναλυτικά:

” -Πρώτον: Μετατίθεται η πληρωμή της πρώτης άτοκης δόσης της επιστρεπτέας προκαταβολής από 31 Ιανουαρίου του 2022 στις 30 Ιουνίου του 2022. Δίνεται η δυνατότητα αποπληρωμής του συνόλου του επιστρεπτέου ποσού έως τις 31 Μαρτίου του 2022 με έκπτωση 15%.

-Δεύτερον: Επεκτείνεται η περίοδος λήξης των πιστωτικών που έχουν εκδοθεί στο πρόγραμμα παγίων δαπανών έως τις 30 Ιουνίου του 2022.

-Τρίτον: επεκτείνεται το πρόγραμμα Συνεργασία με την επιδότηση μέρους του μισθολογικού και ασφαλιστικού κόστους έως τις 31 Μαρτίου του 2022.

-Τέταρτον: παρατείνονται οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ για αγαθά που χρησιμοποιούνται στην αιμοκάθαρση καθώς και στα μέσα προστασίας και υγιεινής και την προστασία από ιούς έως τις 30 Ιουνίου του 2022.

-Πέμπτον παρατείνεται η αναστολή της υποχρέωσης των μονάδων χρόνιας αιμοκάθαρσης να καταβάλλουν στο δημόσιο το 5% των νοσηλειών στις 30 Ιουλίου του ’22.

Για τρία έτη επιλεγμένες δαπάνες που αφορούν την πράσινη ενέργεια και τις ψηφιακές τεχνολογίες εκπίπτουν κατά το χρόνο πραγματοποίησης τους, ακόμη και σε ποσοστό 100%”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.