Quantcast
Σταϊκούρας: Σε βιώσιμη τροχιά ανάπτυξης η ελληνική οικονομία, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια - enikonomia.gr
share

Σταϊκούρας: Σε βιώσιμη τροχιά ανάπτυξης η ελληνική οικονομία, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια

δημοσιεύτηκε:

Την άποψη ότι η ελληνική οικονομία προοδεύει, εξελίσσεται, αναπτύσσεται, αναβαθμίζεται και ισχυροποιείται, κάτι που παραδέχονται όλοι, εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, διατύπωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο 22ο Ετήσιο Συνέδριο του Συνδέσμου Επιστημόνων Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής Ελλάδος (H.F.A.A.).

«Η ελληνική οικονομία, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, αναπτύσσεται πλέον βιώσιμα, κάτι που είναι αντικείμενο προς αξιολόγηση, και που σημαίνει ότι οι επενδύσεις και οι εξαγωγές ως ποσοστό του πλούτου, αυξάνουν με υψηλότερο ρυθμό σε σχέση με την κατανάλωση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας και τόνισε ότι πλέον η διαφορά επιτοκίου των ελληνικών ομολόγων με τα ευρωπαϊκά όλο και βαίνει μειούμενη, γεγονός που όπως διευκρίνισε «αποτελεί μια σημαντική και συλλογική επιτυχία όλων μας».

Τόνισε επίσης ότι πλέον το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα είναι πιο σταθερό «έχει μειωθεί σημαντικά ο όγκος των κόκκινων δανείων και έχουν αυξηθεί οι καταθέσεις».
Είπε ακόμα ότι την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας επιβεβαιώνουν η βελτίωση του οικονομικού κλίματος στη χώρα, η μείωση της ανεργίας, άλλοι οικονομικοί δείκτες και η έλευση επενδύσεων.

Είπε επίσης ότι χρειάζεται «σοβαρή και συνετή δημοσιονομική πολιτική, με ορθολογική οικονομική πολιτική και σε κάθε περίπτωση με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Χαίρομαι που το σημερινό οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά. Χαίρομαι που υπάρχει πολιτική σταθερότητα στη χώρα μας», είπε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.