Quantcast
Σταϊκούρας στον Realfm 97,8: Η παρούσα κυβέρνηση θα μείνει στην πολιτική ιστορία της χώρας ως εκείνη των φόρων, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών - enikonomia.gr
share

Σταϊκούρας στον Realfm 97,8: Η παρούσα κυβέρνηση θα μείνει στην πολιτική ιστορία της χώρας ως εκείνη των φόρων, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών

δημοσιεύτηκε:

“Επειδή παρακολούθησα το debate μεταξύ των δύο πολιτικών προσώπων (σ.σ.Τζανακόπουλου- Χατζηδάκη), να σας πω ότι κάποια στιγμή έχει όρια και η προπαγάνδα. Έχω ακούσει ότι η παρούσα κυβέρνηση για παράδειγμα δεν έχει μειώσει καθόλου τις συντάξεις, όταν το ΕΚΑΣ καταργήθηκε από την παρούσα κυβέρνηση, όταν οι εισφορές υπέρ υγείας αυξήθηκαν στις κύριες συντάξεις από αυτή την κυβέρνηση, όταν μειώθηκαν τα εφάπαξ” δήλωσε ο βουλευτής και τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις έκαναν περικοπές στις συντάξεις, αλλά αυτό απέχει πολύ από το να λέει η κυβέρνηση ότι δεν έχει κάνει καθόλου περικοπές στις συντάξεις, όταν έχει κάνει συγκεκριμένα 21 περικοπές στις συντάξεις και αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές. Η κυβέρνηση αυτή έχει επιβάλλει 29 νέους φόρους, απόδειξη της υπερφορολόγησης των πολιτών είναι ότι το ιδιωτικό χρέος, αυτή είναι η ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής οικονομίας μετά την ολοκλήρωση του Γ Προγράμματος, όχι του μνημονίου, είναι οι οφειλές των πολιτών προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία, έχουν αυξηθεί κατά 60% από το τέλος του 2014. Πάλι ισχυρίζομαι ότι οφειλές υπήρχαν και στο παρελθόν δεν δημιουργήθηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ, διογκώθηκαν όμως κατά 60%, αυτό το ποσό ποτέ δεν υπήρχε στο παρελθόν, από την παρούσα κυβέρνηση. Αποδεικνύει ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει υπερφορολογήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Συνεπώς, είμαστε στις πρώτες θέσεις στην αύξηση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών σε όλη την Ευρώπη” ανέφερε.

“Στην φορολόγηση έχουμε την μεγαλύτερη αύξηση την τελευταία τετραετία, στους φόρους ως προς το ΑΕΠ που είναι ένα άλλο στοιχείο εκεί δεν είμαστε στην πρώτη θέση, αλλά να σας πω ότι αυτό είναι ένα δείγμα φοροδιαφυγής. Γιατί θα έπρεπε να εισπράξει κάποιους φόρους με βάση της φορολογικές υποχρεώσεις, όπως τις καθορίζει η εκάστοτε κυβέρνηση, και δεν τους εισπράττει. Μελέτες δείχνουν ότι όσο αυξάνεις τους φορολογικούς συντελεστές, τόσο αυξάνει η φοροδιαφυγή στον ΦΠΑ” τόνισε.

“Είναι θετικό για τη χώρα ότι ο κ. Τσίπρας, έστω και με καθυστέρηση φαίνεται να υιοθετεί κάποια στοιχεία των δικών μας προτάσεων για μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, αφού πρώτα οδήγησε σε φτωχοποίηση την κοινωνία. Οι προτάσεις του αυτές είναι άτολμες κάποιες από αυτές, κάποιες άλλες είναι ασαφείς, κάποιες άλλες εκτείνονται σε βάθος χρόνου και είναι αποσπασματικές. Δεν εντάσσονται σε μια συνολική οικονομική πρόταση, όπως αυτή που έχει καταθέση η ΝΔ με στόχο την επίτευξη υψηλής και διατηρήσιμης ανάπτυξης και τη δημιουργία καλών θέσεων απασχόλησης” διευκρίνισε.

“Η παρούσα κυβέρνηση αποδεδειγμένα την τελευταία τετραετία απέτυχε σε όλους τους στόχους για ανάπτυξη και διόγκωσε το ιδιωτικό χρέος και θα μείνει στην πολιτική ιστορία της χώρας ως η κυβέρνηση των φόρων, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών” κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.