Quantcast
Σταϊκούρας: Τι απαντά για το ενδεχόμενο χορήγησης 13ης σύνταξης - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Σταϊκούρας: Τι απαντά για το ενδεχόμενο χορήγησης 13ης σύνταξης – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Δεν έχει τεθεί στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2021 η χορήγηση της 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους τις γιορτές, όπως είπε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας σε τηλεοπτική εκπομπή του Open TV, με αφορμή τα σχετικά δημοσιεύματα.
Συγκεκριμένα, σε ερώτηση εάν θα δοθεί 13η σύνταξη τις γιορτές και εάν ισχύει αυτό είπε “δεν έχει
τεθεί κάτι τέτοιο στο προσχέδιο του προϋπολογισμού” και επανέλαβε ότι “με τα σημερινά δεδομένα, δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο μέσα στον προϋπολογισμό”.
Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ



Υπενθυμίζεται ότι και ο προϊστάμενος του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης διέψευσε πρόσφατα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για χορήγηση της 13ης σύνταξης στους συνταξιούχους τα Χριστούγεννα .
Τα σενάρια για τη 13η σύνταξη
Τα σενάρια που κυκλοφορούν κάνουν λόγο για σκέψεις για παροχή ποσού που θα ισοδυναμεί με έναν 13ο μισθό στους χαμηλοσυνταξιούχους όλων των πρώην Ταμείων του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα που δεν θα λάβουν τίποτα από τα αναδρομικά που θα καταβληθούν το δεύτερο 15ήμερο του Οκτωβρίου. Πρόκειται για αυτούς που είχαν κάτω από 1.000 ευρώ μικτό συνταξιοδοτικό εισόδημα (άθροισμα κύριων, επικουρικών και μερισμάτων) το 2012
Ο νόμος για την χορήγηση της 13ης σύνταξης
Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει καταργήσει το άρθρο 47 του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό που αφορά τη χορήγηση της 13ης σύνταξης στους συνταξιούχους .Όπως επισημαίνεται στο άρθρο 47 του νομοσχεδίου: «Το άρθρο 120 του ν. 4611/2019, αντικαθίσταται ως εξής: Από 1.1.2020 στον ετήσιο κοινωνικό προϋπολογισμό εγγράφεται δαπάνη ύψους 0,5% του ΑΕΠ, από την οποία καλύπτεται κατά πρώτον η δαπάνη που δημιουργείται ετησίως σε εφαρμογή των υπ’ αρ. 1890/2019 και 1891/2019 αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας και κατά δεύτερον καλύπτεται η δαπάνη πολιτικών πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης και υγείας».



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.