Quantcast
Σταϊκούρας: Υπό εξέταση επίδομα επιβράβευσης σε αστυνομικούς και μείωση ενοικίου σε φοιτητές - enikonomia.gr
share

Σταϊκούρας: Υπό εξέταση επίδομα επιβράβευσης σε αστυνομικούς και μείωση ενοικίου σε φοιτητές

δημοσιεύτηκε:

“Οι προτάσεις σχετικά με το επίδομα επιβράβευσης σε αστυνομικούς και σε εργαζόμενους στον τομέα καθαριότητας αξιολογούνται και έπονται ανακοινώσεις” είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ. Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο θέμα της μείωσης ενοικίου λέγοντας πως το καθεστώς λήγει στις 21 Απριλίου και ίσως εργαζόμενοι να δικαιούνται μείωση ενοικίου για ένα μήνα ανάλογα με το πότε εντάχθηκαν στο καθεστώς.
Επεξεργαζόμαστε ολοκληρωμένο σχέδιο για τον τουρισμό, καθώς χρειάζονται επιπλέον στοχευμένα μέτρα και για τον εποχιακό και όλα τα επαγγέλματα που συνδέονται, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών. Και συνέχισε λέγοντας πως πρέπει να εξασφαλιστεί περισσότερη ρευστότητα μετά το τέλος της κρίσης του κορονοϊού, και να ληφθούν επιπλέον στοχευμένα μέτρα για τον τουρισμό και την ακτοπλοΐα.

Για το σχήμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Πολλαπλάσια ένεση ρευστότητας το σχήμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής που υλοποιείται μέχρι τις 21 Απριλίου, με εκταμίευση ενός δισεκατομμυρίου ευρώ στις αρχές Μαΐου, πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών τονίζοντας ότι πρέπει να εξασφαλιστεί περισσότερη ρευστότητα βγαίνοντας από την κρίση. Η επιδότηση επιτοκίου, υλοποιείται από την ερχόμενη εβδομάδα και συνολικά η ενίσχυση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανέρχεται σε 10 δισ. από κοινοτικούς πόρους ως τέλος Μαΐου, υπενθύμισε.
Σχετικά με την ένταξη των 15.000 εργαζομένων στον Πολιτισμό και τους καλλιτέχνες στα μέτρα στήριξης ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι όλος ο κλάδος εντάσσεται, αλλά, όπως τόνισε, στον χώρο αυτό υπάρχει κατηγορία αμοιβών με άλλους όρους, όχι μισθωτού, κι αυτούς δεν μπορούμε να τους ψάξουμε. Σημείωσε ότι έχουν δοθεί 15 εκατομμύρια ευρώ ως επιπλέον πόροι στο υπουργείο Πολιτισμού.


Για τη προστασία της πρώτης κατοικίας

Σχετικά με την παράταση προστασίας της πρώτης κατοικίας ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι την κατάλληλη στιγμή θα υπάρξει νομοθεσία, ενώ σχετικά με τις πληροφορίες για διαφωνία εκ μέρους των Θεσμών τόνισε ότι «έχουμε αξιοπιστία και υλοποιούμε πολιτικές χωρίς συγκρουσιακές τακτικές». Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έχει παρατείνει το καθεστώς προστασίας που έληγε στις 31/ 12/ 2019.

Οφείλουμε να ρίξουμε όπλα στη μάχη αλλά κρατάμε καύσιμα και για την επόμενη ημέρα, δήλωσε ο κ.Σταϊκούρας, επισημαίνοντας ότι γνωρίζουμε την ένταση αλλά όχι την έκταση της κρίσης ενώ η Ευρώπη αναμένει ύφεση από 5-10% με την Ελλάδα στο ίδιο εύρος.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.