Quantcast
Σταϊκούρας: Υψηλότερος ο ρυθμός ανάπτυξης φέτος - enikonomia.gr
share

Σταϊκούρας: Υψηλότερος ο ρυθμός ανάπτυξης φέτος

δημοσιεύτηκε:

Ο ρυθμός ανάπτυξης φέτος θα είναι υψηλότερος από το 2019 και υπερδιπλάσιος του μέσου ευρωπαϊκού όρου, εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην ετήσια εκδήλωση του Economist για το νέο έτος. 

Στη διάρκεια των έξι μηνών της νέας κυβέρνησης πετύχαμε να υλοποιήσουμε όλες τις δεσμεύσεις, που είχαμε ανακοινώσει προεκλογικά, είπε, με αποτέλεσμα να έχουν πλέον τεθεί οι βάσεις για μια βιώσιμη ανάπτυξη, με νέες θέσεις εργασίας και κοινωνική συνοχή, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών. 

Ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε ότι υπάρχουν πλέον βασικές προϋποθέσεις που έχουν επιτευχθεί, όπως μεταξύ άλλων οι υψηλότεροι αναπτυξιακοί ρυθμοί από αυτούς που είχαν αρχικά εκτιμήσει οι θεσμοί, και που επιτρέπουν στην Ελλάδα να ζητήσει μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, σταθερά χαμηλότερο κόστος δανεισμού, προσδοκίες για την χρήση και αξιοποίηση των κερδών που αποκόμισαν οι κεντρικές τράπεζες από την διακράτηση των ελληνικών ομολόγων για αναπτυξιακά έργα.

Αναφερόμενος στις προκλήσεις για το 2020 εστίασε στη συμφωνία για επίτευξη της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων που θα εφαρμοστεί από το 2021. Επίσης αναφέρθηκε στην πρόκληση δημιουργίας δημοσιονομικού χώρου ώστε να μειωθεί περαιτέρω ο ΕΝΦΙΑ ακόμη και εκτός προϋπολογισμού, καθώς και στη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.