Quantcast
Σταϊκούρας: Από την 1η Ιανουαρίου το Ηλεκτρονικό Μητρώο Κοινωφελών Περιουσιών - enikonomia.gr
share

Σταϊκούρας: Από την 1η Ιανουαρίου το Ηλεκτρονικό Μητρώο Κοινωφελών Περιουσιών

δημοσιεύτηκε:

Προσβάσιμο στο κοινό θα είναι από την 1η Ιανουαρίου 2015 το Ηλεκτρονικό Κεντρικό Μητρώο Κοινωφελών Περιουσιών στο οποίο θα είναι διαθέσιμοι μεταξύ άλλων, οι ετήσιοι προϋπολογισμοί και απολογισμοί των κοινωφελών περιουσιών καθώς και οι αποφάσεις που λαμβάνονται από τα όργανα διοίκησής τους. Αυτό δήλωσε μιλώντας στην εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας της Πρότυπης Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας, στο πλαίσιο του Έργου «Ψηφιακές Υπηρεσίες Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων, Ψ.Υ.-ΔΗ.ΠΕ.Ε.Κ.», ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. 
Όπως τόνισε, με το μητρώο αυτό, το οποίο θα συμπληρώνεται συνεχώς από τις Διευθύνσεις Κοινωφελών Περιουσιών, θα επιτευχθεί, για πρώτη φορά στη χώρα, η ηλεκτρονική καταγραφή όλων των κοινωφελών περιουσιών.
Η καταγραφή αυτή θα καταστήσει εφικτό τον αποτελεσματικό έλεγχο της διαχείρισης των περιουσιών αυτών και την εξαγωγή στατιστικών στοιχείων, σημαντικά εργαλεία παρακολούθησης και υποβοήθησης για τη λήψη αποφάσεων, υποστήριξε ο κ. Σταϊκούρας.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, η ολοκλήρωση του συστήματος στην πληροφοριακή πλατφόρμα παροχής ψηφιακών υπηρεσιών θα διασυνδέει τη Διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών του Υπουργείου μας, καθώς και τις αντίστοιχες Διευθύνσεις των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, με τα υπόλοιπα ολοκληρωμένα πληροφοριακά συστήματα, όπως το TAXIS και το ELENXIS.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.