Quantcast
Σταϊκούρας - Δήμας: Πολύ μεγάλο το κόστος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - enikonomia.gr
share

Σταϊκούρας – Δήμας: Πολύ μεγάλο το κόστος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

δημοσιεύτηκε:

«Το κόστος της ανερμάτιστης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν και είναι πολύ μεγάλο για την οικονομία και την κοινωνία», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Ν.Δ. Χρήστος Σταϊκούρας, και ο Υπεύθυνος του Τομέα Δημοσιονομικής Πολιτικής – Γ.Λ.Κ. του κόμματος, Χρίστος Δήμας.

 

                                       Η δήλωση Σταϊκούρα και Δήμα

«Η Κυβέρνηση θριαμβολογεί και πανηγυρίζει για τις Εαρινές Προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ωστόσο, μια απλή σύγκριση ανάμεσα στις Φθινοπωρινές Προβλέψεις του Νοεμβρίου 2014 και στις Εαρινές Προβλέψεις του Μαΐου 2016 αποδεικνύει ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική.
Η χώρα επέστρεψε και παραμένει στην ύφεση, η τάση αποκλιμάκωσης της ανεργίας ανεκόπη, το δημόσιο χρέος διογκώθηκε και επιδεινώθηκε η δυναμική του, νέα μέτρα λιτότητας επιβλήθηκαν και πρόσθετα σχεδιάζονται.
Έτσι, η απώλεια πλούτου ύψους περίπου 12 δις ευρώ τη διετία 2015-2016, οδήγησε στη λήψη νέων μέτρων, ύψους 9 + 3,5 δις ευρώ, για την επίτευξη πολύ χαμηλότερων δημοσιονομικών στόχων.
Μέτρα, που η ιδιοκτησία τους ανήκει στην Κυβέρνηση και τα οποία αποτυπώνουν την ιδεοληπτική εμμονή της στην άμεση και έμμεση υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
Αν σε όλα αυτά συνυπολογιστεί η διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες στα 5,4 δις ευρώ το Φεβρουάριο του 2016, από 3,1 δις ευρώ στο τέλος του 2014, και η αύξηση κατά 17 δις ευρώ των ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών των ιδιωτών προς το Δημόσιο, γίνεται αντιληπτό ότι το κόστος της ανερμάτιστης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν και είναι πολύ μεγάλο για την οικονομία και την κοινωνία.
Είναι σαφές ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα συναινέσει σε λανθασμένες και αναποτελεσματικές πολιτικές».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.