Quantcast
Στην Εργάνη έως τέλος του μήνα οι ετήσιες άδειες και το επίδομα αδείας - enikonomia.gr
share

Στην Εργάνη έως τέλος του μήνα οι ετήσιες άδειες και το επίδομα αδείας

δημοσιεύτηκε:

Μέσα στον Ιανουάριο οι εργοδότες πρέπει να υποβάλλουν στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» τα στοιχεία των εργαζομένων που έλαβαν ετήσια άδεια και το επίδομα αδείας κατά το προηγούμενο χρόνο και έχουν καταγραφεί στο ειδικό βιβλίο αδειών.

Σύμφωνα με υπουργική απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, το συγκεκριμένο έντυπο, θα πρέπει στο εξής οι εργοδότες να το υποβάλλουν ηλεκτρονικά, για όλους τους εργαζόμενους που απασχολούν στην επιχείρησή τους, με σχέση εξαρτημένης ιδιωτικού δικαίου.

Εξαιρούνται οι φορείς του «Μητρώου Δημοσίων Φορέων της Ελληνικής Διοίκησης» του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που ακολουθούν για τη χορήγηση αδειών στο με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου προσωπικό τους.

Με το έντυπο Ε11 ορίζεται ότι εντός του μηνός Ιανουαρίου , στοιχεία των εργαζομένων που έλαβαν την ετήσια άδεια και το επίδομα αδείας κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος και έχουν καταχωρισθεί στο ειδικό «Βιβλίο Αδειών».

Στην ίδια απόφαση τονίζεται ότι ο εργοδότης υποβάλλει ηλεκτρονικά και το έντυπο Ε4 (πίνακας προσωπικού) συμπληρωμένο μόνο ως προς τα στοιχεία της μεταβολής των αποδοχών εντός δεκαπέντε (15) ημερών από τη μεταβολή.

Επίσης, ο ετήσιος πίνακας προσωπικού (έντυπο Ε4) υποβάλλεται ηλεκτρονικά μία φορά το χρόνο και κατά το χρονικό διάστημα από 01 Οκτωβρίου έως 21 Οκτωβρίου εκάστου έτους.

Η προθεσμία αυτή μπορεί να παρατείνεται για κάθε έτος με απόφαση του Υπουργού κατόπιν εκτίμησης των περιστάσεων.

Ο εργοδότης υποβάλλει ηλεκτρονικά το έντυπο Ε4 πίνακας προσωπικού (συμπληρωματικός ωραρίου) συμπληρωμένο μόνο ως προς τα στοιχεία αλλαγής ή τροποποίησης του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας το αργότερο έως και την ίδια ημέρα αλλαγής ή τροποποίησης του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας και σε κάθε περίπτωση πριν την ανάληψη υπηρεσίας από τους εργαζόμενους.

Σημειώνεται ότι δεν απαιτείται η ηλεκτρονική κατάθεση συμπληρωματικού πίνακα προσωπικού όταν η επιχείρηση ή εκμετάλλευση αλλάζει νόμιμο εκπρόσωπο. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.