Quantcast
Στην τελική ευθεία η "εισπρακτική" της ΑΑΔΕ - Από 1η Νοεμβρίου πιάνουν δουλειά οι 120 «ράμπο» της νέας υπηρεσίας - enikonomia.gr
share

Στην τελική ευθεία η “εισπρακτική” της ΑΑΔΕ – Από 1η Νοεμβρίου πιάνουν δουλειά οι 120 «ράμπο» της νέας υπηρεσίας

δημοσιεύτηκε:

Στην τελική ευθεία μπαίνουν η συγκρότηση και η στελέχωση της νέας εισπρακτικής “εταιρίας” της Αττικής, η οποία θα αναλάβει το έργο της όχλησης και πίεσης των περίπου 4.000.000 οφειλετών του Δημοσίου, για να αποπληρώνουν τα χρέη τους που ξεπερνούν τα 104 δισ. ευρώ.

Από την 1η Νοεμβρίου οι 120 “Ράμπο” της νέας υπηρεσίας της ΑΑΔΕ πιάνουν δουλειά καθώς δημοσιοποιήθηκε η πρόσκληση για τη στελέχωση του Κέντρου Είσπραξης Οφειλών Αττικής. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως και τις 31 Αυγούστου. Ταυτόχρονα δρομολογούνται οι διαδικασίες για τη δημιουργία και της αντίστοιχης ομάδας που θα συσταθεί πολύ σύντομα και στη Θεσσαλονίκη.

Το ΚΕΟΦ Αττικής θα λειτουργεί όπως σήμερα τα “Δικαστικά Τμήματα” των ΔΟΥ και θα χρησιμοποιεί πρακτικές αντίστοιχες με εκείνες των εισπρακτικών εταιρειών των τραπεζών. Στο πλαίσιο αυτό οι υπάλληλοι θα επιλέγουν από τη λίστα των οφειλετών, φυσικών και νομικών προσώπων αυτούς με τα μεγαλύτερα χρέη και κατόπιν θα προχωρούν στους μικρότερους οφειλέτες και έως του ποσού των 500 ευρώ.
Το πρώτο βήμα θα είναι η ενημέρωση του οφειλέτη με e-mail για το ύψος της οφειλής και την προθεσμία τακτοποίησής της, είτε με την καταβολή του ποσού είτε με τη ρύθμισή του, ενώ αν έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη θα ειδοποιείται αυτόματα μέσω του auto reminder system και θα λαμβάνει e-mail. Στη συνέχεια θα δέχεται τηλεφώνημα από υπάλληλο της υπηρεσίας, με το οποίο θα ενημερώνεται για το ληξιπρόθεσμο χρέος και για τους κινδύνους που υπάρχουν σχετικά με τη λήψη μέτρων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.