Quantcast
Στην τουρκική αγορά η UniCredit - enikonomia.gr
share

Στην τουρκική αγορά η UniCredit

δημοσιεύτηκε:

Νέο χρήμα στη τουρκική αγορά αναμένεται να «ρίξει» η UniCredit, καθώς σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Jean Pierre Mustier, προτίθεται να επενδύσει περισσότερα χρήματα στο τουρκικό εγχείρημα Yapi & Kredi Bankasi, καθώς βλέπει την παρουσία στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη ως «κινητήρα ανάπτυξης» για τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας.

«Η Yapi Kredi αναπτύσσεται και επομένως η ανάπτυξη σημαίνει πως υπάρχει παραγωγή οργανικού κεφαλαίου», ανέφερε ο Mustier σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg, στο περιθώριο του Ambrosetti Forum στην Ιταλία.

«Αν η ανάπτυξη σημαίνει πως χρειάζεται να βάλουμε περισσότερο κεφάλαιο, θα το κάνουμε, αλλά όλα στον καιρό τους και προς το παρόν είμαστε ικανοποιημένοι με αυτά που κάνει η τράπεζα», πρόσθεσε.

Η UniCredit «μπήκε» στην Yapi Kredi μαζί με την Koc Holding το 2015, όταν η τράπεζα με έδρα στο Μιλάνο επεκτεινόταν στην ανατολική και νότια Ευρώπη. Οι δύο εταίροι, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους συνολικά το 82% της τουρκικής τράπεζας, εξετάζουν αύξηση κεφαλαίου περίπου ενός δισ. δολαρίων για την μονάδα, προκειμένου να ισχυροποιήσουν τα μαξιλάρια της.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.