Quantcast
Στην "τσιμπίδα "της ΑΑΔΕ σούπερ μάρκετ που δεν δήλωνε αποδείξεις ύψους 852.000 ευρώ- Ο ρόλος του «Appodixi» - enikonomia.gr
share

Στην “τσιμπίδα “της ΑΑΔΕ σούπερ μάρκετ που δεν δήλωνε αποδείξεις ύψους 852.000 ευρώ- Ο ρόλος του «Appodixi»

δημοσιεύτηκε:

Στην “τσιμπίδα” της ΑΑΔΕ πιάστηκε ένα κατάστημα σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας στην Σπάρτη που δεν δήλωνε αποδείξεις ύψους 852.000 ευρώ. Αυτό αποκαλύφθηκε μέσω της εφαρμογής  της ΑΑΔΕ” appodixi” .

Αναλυτικά:

Οι “ράμπο”  της ΑΑΔΕ μόλις έλαβαν σήμα από την Appodixi έκαναν έλεγχο στα φορολογικά στοιχεία και τις κινήσεις της επιχείρησης και διαπίστωσαν τα εξής:

  • Το κατάστημα είχε 4 ταμειακές μηχανές, από τις οποίες μόνον οι δυο διαβίβαζαν δεδομένα αποδείξεων στην ΑΑΔΕ. Από τις άλλες δυο ταμειακές μηχανές  τους τελευταίους 12 μήνες -από τον Νοέμβριο του 2022 έως και τις 23 Νοεμβρίου της φετινής χρονιάς, το συγκεκριμένο κατάστημα είχε κόψει, αλλά δεν είχε διαβιβάσει -δηλαδή, δεν είχε δηλώσει- στην ΑΑΔΕ 116.200 αποδείξεις.
  • Tο σούπερ μάρκετ δεν διαβίβασε τζίρο 852.000 ευρώ, συν ΦΠΑ 127.000 ευρώ.

Στο κατάστημα επιβλήθηκε ποινή «λουκέτου» για 48 ώρες και πρόστιμο 63.500 ευρώ για τη μη διαβίβαση των αποδείξεων, ενώ έχει ήδη αρχίσει έλεγχος, τόσο στους προηγούμενους μήνες και χρήσεις για το συγκεκριμένο κατάστημα, όσο και στο σύνολο του δικτύου της αλυσίδας.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.