Quantcast
Στις 14:00 η πρώτη συνάντηση στο Παρίσι - enikonomia.gr
share

Στις 14:00 η πρώτη συνάντηση στο Παρίσι

δημοσιεύτηκε:

Για τις 2.00 σήμερα το μεσημέρι έχει οριστεί η πρώτη συνάντηση στα γραφεία του ΟΟΣΑ στο Παρίσι μεταξύ της ελληνικής αντιπροσωπείας και των εκπροσώπων της τριμερούς. Οι επαφές θα συνεχιστούν και αύριο Τετάρτη, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας η ελληνικής αντιπροσωπεία θα επιστρέψει στην Αθήνα όπου το πρωί της Πέμπτης ξεκινούν οι εργασίες της Oλομέλειας της Βουλής για την έγκριση του προϋπολογισμού του 2015.  
Στόχος των επαφών στο Παρίσι, όπως σημειώνει κυβερνητικό στέλεχος στην Αθήνα, η επίτευξη όχι μιας οριστικής συμφωνίας για την 5η και τελευταία, με τη σημερινή της μορφή, αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, ούτε φυσικά για την προληπτική γραμμή στήριξης, αλλά μια προσπάθεια να βρεθεί κοινό έδαφος προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση πριν το τελευταίο Εurogroup της χρονιάς, στις 8 Δεκεμβρίου.
Το ίδιο στέλεχος σημειώνει ότι ακόμη κι αν η όποια συμφωνία για την επόμενη ημέρα της χώρας δεν προλάβει, λόγω των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων, να περάσει από τα κοινοβούλια των κρατών-μελών, αυτό μπορεί να γίνει κάλλιστα αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς χωρίς να υπάρξει κάποιο σημαντικό πρόβλημα και φυσικά «χωρίς παράταση του υπάρχοντος προγράμματος».
Το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος εκφράζει την αισιοδοξία του για την έκβαση των συνομιλιών, κάνοντας μάλιστα λόγο για ένα «power game» μεταξύ των Μέρκελ, Σόιμπλε, Λαγκάρντ, Ντράγκι και λοιπών εμπλεκόμενων στο ελληνικό πρόβλημα χρέους με τα μάτια στραμμένα στην κατάσταση στη Γηραιά Ήπειρο.   
Το μέτρο των προθέσεων της κυβέρνησης έδωσε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος όταν εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, παρουσία του ΥΠΟΙΚ Γκίκα Χαρδούβελη, δήλωσε ότι στη διαπραγμάτευση δεν θα συζητηθούν «ενοχλητικά μέτρα για τους πολίτες».
Παράλληλα χαρακτήρισε τις συναντήσεις στο Παρίσι «ένα βήμα πιο κοντά προς το τέλος αυτής της διαπραγμάτευσης», που όπως είπε «δεν είναι μια απλή διαπραγμάτευση για την καταβολή της τελευταίας δόσης του προγράμματος και του δανείου, είναι η ολική διαπραγμάτευση για το τέλος του προγράμματος και το άνοιγμα της νέας σελίδας».

Ακολούθως ο κ. Βενιζέλος μίλησε για «πολύ μεγάλες δυσκολίες» εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί μια λύση «πριν προκύψουν ανάγκες και πάντως σίγουρα πριν από την έναρξη της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας».

Πηγή: Ναυτεμπορική

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.