Quantcast
Στο 1,5% του ΑΕΠ ρίχνει την ανάπτυξη για το 2017 η ΕΤΕ - enikonomia.gr
share

Στο 1,5% του ΑΕΠ ρίχνει την ανάπτυξη για το 2017 η ΕΤΕ

δημοσιεύτηκε:

Επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης στο δ’ τρίμηνο προβλέπει για την ελληνική οικονομία η Διεύθυνση Οικονομικής Ανάλυσης της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο όμως περιορίζει την εκτίμηση για αύξηση του ΑΕΠ στο 1,5% στο σύνολο της χρονιάς.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Εθνικής το ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί στο δ’ τρίμηνο 2,6% σε ετήσια βάση έπειτα από την αύξηση του 1,3% στο γ’ τρίμηνο.
Όπως σημειώνουν «η περαιτέρω βελτίωση του οικονομικού κλίματος και η σταδιακή ανάκαμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης αναμένεται, μαζί με την επιτάχυνση της δημόσιας επενδυτικής δραστηριότητας, να δώσουν σημαντική ώθηση στο ρυθμό ανάπτυξης τα επόμενα τρίμηνα».

Όπως σημειώνουν μάλιστα η οικονομική δυναμική στο δ’ τρίμηνο «εκτιμάται ότι προσδίδει αναπτυξιακή ώθηση τουλάχιστον 0,5%, ετησίως, στο μέσο ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ για το 2018 (positive carry) μετά από μία δεκαετία αρνητικών επιδράσεων».

Επιπρόσθετα οι αναλυτές της τράπεζας υπογραμμίζουν πως «η διαφαινόμενη έγκαιρη ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης – η ταχύτερη που έχει επιτευχθεί κατά την εφαρμογή του 3ου προγράμματος – αναμένεται να δράσει υποστηρικτικά στην αναπτυξιακή προσπάθεια, όπως καταδεικνύει και η εμπειρία από τα προηγούμενα χρόνια, όπου οι περιπτώσεις έγκαιρης ολοκλήρωσης αξιολογήσεων συνοδεύονταν από βελτίωση της εμπιστοσύνης και συγκράτηση της υφεσιακής δυναμικής».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.