Quantcast
Στο Ελεγκτικό Συνέδριο το θέμα της μείωσης των αποδοχών των δικαστών - enikonomia.gr
share

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο το θέμα της μείωσης των αποδοχών των δικαστών

δημοσιεύτηκε:

Το θέμα των αποδοχών των δικαστών και εισαγγελέων καλείται να κρίνει η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ως προς τη μη εφαρμογή από την Πολιτεία των αποφάσεων του Μισθοδικείου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκριναν αντισυνταγματική την αναδρομική μείωση μισθών και συντάξεων.

Το ζήτημα εξετάστηκε από το Α΄ κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ωστόσο παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια από την πρόεδρο του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, Ανδρονίκη Θεοτοκάτου.

Αναλυτικότερα, συνταξιούχος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε την ακύρωση της από 4.2.2013 απόφασης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με την οποία αποφασίστηκε η παρακράτηση σε 6 μηνιαίες δόσεις από τη σύνταξή του, του ποσού των 3.906,42 ευρώ, το οποίο εισέπραξε αχρεωστήτως, ως εκ της αναδρομικής αναπροσαρμογής (μείωσης) της σύνταξής του, κατά το χρονικό διάστημα από 1.8.2012 έως 31.12.2012, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του μνημονιακού νόμου 4093/2012.

Το Α΄ κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κατά πλειοψηφία, έκρινε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι από το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου «συνάγεται η υποχρέωση συμμορφώσεως των οργάνων της Πολιτείας προς τις δικαστικές αποφάσεις».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.