Quantcast
Στο Παρίσι Σταϊκούρας για την υπουργική Σύνοδο του ΟΟΣΑ - enikonomia.gr
share

Στο Παρίσι Σταϊκούρας για την υπουργική Σύνοδο του ΟΟΣΑ

δημοσιεύτηκε:

Το Παρίσι επισκέπτεται αύριο, Πέμπτη, 9 Ιουνίου  ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προκειμένου να λάβει μέρος στις διήμερες εργασίες της υπουργικής Συνόδου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Το κεντρικό θέμα της συνόδου, στην οποία θα λάβουν μέρος υπουργοί Οικονομικών, Οικονομίας, Εξωτερικών και Εμπορίου από τα κράτη- μέλη και τα κράτη- εταίρους του ΟΟΣΑ, καθώς και εκπρόσωποι άλλων διεθνών οργανισμών, είναι: «Το μέλλον που θέλουμε- Καλύτερες πολιτικές για την επόμενη γενιά και για μια βιώσιμη μετάβαση».

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν, περιλαμβάνονται οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, η ενίσχυση της πρόληψης και της ετοιμότητας κατά της πανδημίας, η εμπορική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, η διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για τους νέους, καθώς και η συνεργασία με την Αφρική και η πράσινη μετάβαση.

Τις εργασίες της συνόδου θα ανοίξουν ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Ματίας Κόρμαν, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωσης και πρόεδρος της Σενεγάλης Macky Sall.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Σταϊκούρας θα πραγματοποιήσει στη διάρκεια της συνόδου παρεμβάσεις για θέματα σχετικά με τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, καθώς και για ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης, με έμφαση στη διασφάλιση καλύτερων προοπτικών για τη νέα γενιά.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.