Quantcast
Στον... αέρα 300.000 εργαζόμενοι: Γιατί δεν μπορούν να μπουν σε καθεστώς αναστολής - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Στον… αέρα 300.000 εργαζόμενοι: Γιατί δεν μπορούν να μπουν σε καθεστώς αναστολής – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Στον αέρα βρίσκονται 300.000 εργαζόμενοι καθώς δεν μπορούν να μπουν σε καθεστώς αναστολής, όπως προκύπτει από τα νέα στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ. Για το θέμα αυτό μίλησε ο σύμβουλος εργασιακών θεμάτων Βασίλης Πρασσάς στο MEGA. “Έχουμε νέα στοιχεία από το υπουργείο Εργασίας από το ΕΡΓΑΝΗ και πλέον αναφερόμαστε επίσημα σε σχεδόν 300 χιλ. εργαζόμενους” είπε και, όπως τόνισε, αφορά σε αυτούς που προσλήφθηκαν μετά τις 4 Νοεμβρίου. “Όσοι έχουν προσληφθεί μετά τις 4 Νοεμβρίου δεν υπάρχει η δυνατότητα να τους βάλει ο εργοδότης σε αναστολή. Επαναλαμβάνουμε αυτή η απόφαση πάρθηκε τον Νοέμβριο για να αποφευχθούν προσλήψεις τελευταίας στιγμής που θα μπουν σε εικονικές αναστολές”, συμπλήρωσε.
Και συνέχισε λέγοντας ότι η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Άννα Στρατινάκη είπε χθες στο MEGA ότι “το θέμα θα λυθεί αλλά από τον Μάρτιο, όχι τον Φεβρουάριο. Υπενθυμίζω ότι είχε μια λογική αυτό που μας ανέφερε ότι οι αναστολές προαναγγέλλονται και ήδη τρέχει η προθεσμία. Καταλαβαίνω το τεχνικό θέμα”.
Όσον αφορά στο θέμα των αναστολών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων ξεκαθάρισε ότι “για όσες επιχειρήσεις είναι κλειστές, οι εργαζόμενοι και δεν μπαίνουν σε αναστολή και δεν πληρώνονται από τον εργοδότη γιατί δεν έχει υποχρέωση να τους πληρώσει .Για όσες είναι πληττόμενες δεν δικαιούνται αναστολή αλλά ο εργοδότης πρέπει να τους πληρώσει υποχρεωτικά απλά δεν μπορεί να τους βάλει σε αναστολή ακόμη και εάν το θέλει”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.