Quantcast
Στουρνάρας για SVB: Δεν επηρεάζονται οι ελληνικές τράπεζες από τις εξελίξεις στις ΗΠΑ - enikonomia.gr
share

Στουρνάρας για SVB: Δεν επηρεάζονται οι ελληνικές τράπεζες από τις εξελίξεις στις ΗΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας ξεκαθάρισε στην εφημερίδα “Το Βήμα” πως  «ο ελληνικός κλάδος δεν επηρεάζεται καθόλου από τις τελευταίες εξελίξεις στο αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενώ και η έκθεση των ευρωπαϊκών τραπεζών είναι εξαιρετικά περιορισμένη».

«Οι τράπεζες που κατέρρευσαν στις ΗΠΑ αποτελούν ιδιάζουσες περιπτώσεις που όμοιές τους δεν υπάρχουν στην Ευρώπη. Τα ευρωπαϊκά stress tests θα εντόπιζαν άμεσα τα αποκαλυφθέντα προβλήματα και δεν θα επέτρεπαν να φθάσουμε σε αυτό το σημείο», συμπλήρωσε.

Ποια είναι η εικόνα στην Ευρώπη

Επιπλέον ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε  ότι « στην Ευρώπη οι εποπτικοί παράμετροι συστημικών και μη συστημικών τραπεζών  δεν διαφέρουν ουσιαστικά, κάτι που φαίνεται ότι στις ΗΠΑ δεν ισχύει». Ανέφερε πάντως πως οι κινήσεις της κεντρικής  τράπεζας και της κυβέρνησης των ΗΠΑ ήταν αστραπιαίες και ελαχιστοποίησαν την πιθανότητα πρόκλησης πανικού. Σε σχέση με την Credit  Suisse   τόνισε ότι «πρόκειται για μια τράπεζα με ικανοποιητικούς  δείκτες  φερεγγυότητας και ρευστότητας. Για τον λόγο αυτό παρενέβησαν  αποφασιστικά  οι ελβετικές αρχές».

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.