Quantcast
Στρατούλης: Θύματα των αντικοινωνικών περικοπών οι πολύτεκνες οικογένειες - enikonomia.gr
share

Στρατούλης: Θύματα των αντικοινωνικών περικοπών οι πολύτεκνες οικογένειες

δημοσιεύτηκε:

Θύματα των αντικοινωνικών περικοπών έχουν πέσει οι πολύτεκνες οικογένειες και ειδικά οι μητέρες, υποστηρίζει ο Δημήτρης Στρατούλης απαντώντας σε ερωτήματα της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα συνεχίσουν να είναι θύματα του τρίτου μνημονίου καθώς ο εναπομείνας ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, έχουν ψηφίσει από κοινού στη Βουλή και έχουν δεσμευθεί προεκλογικά ότι θα εφαρμόσουν τα μέτρα του μνημονίου. Βάσει αυτού, αφενός καταργούνται οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις σε εργαζόμενες μητέρες ανήλικων παιδιών και αφετέρου περιορίζονται από 1η Γενάρη του 2016 κατά 0,5% οι ετήσιες δημόσιες δαπάνες για οικογενειακά και προνοιακά επιδόματα.

Με τις περικοπές σε βάρος των πολύτεκνων οικογενειών, οι μνημονιακές κυβερνήσεις παραβιάζουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους για ειδική φροντίδα και στήριξη από το κράτος, τονίζει ο κ. Στρατούλης.

Η Λαϊκή Ενότητα θα αγωνιστεί με συνέπεια και σταθερότητα για να αποκατασταθούν όλες οι αδικίες και οι απώλειες των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων των πολύτεκνων οικογενειών, σύμφωνα με τον ίδιο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.