Quantcast
Στρατούλης: Μέγα σκάνδαλο η παραχώρηση των αεροδρομίων και των λιμένων - enikonomia.gr
share

Στρατούλης: Μέγα σκάνδαλο η παραχώρηση των αεροδρομίων και των λιμένων

δημοσιεύτηκε:

«Πράξη εθνικής υποτέλειας» και «μέγα σκάνδαλο» χαρακτήρισε την προώθηση της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων και των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης ο Δημήτρης Στρατούλης.

Περιοδεύοντας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και τον ΟΛΘ ως επικεφαλής κλιμακίου της Λαϊκής Ενότητας, πρότεινε για τα λιμάνια να γίνουν τοπικά δημοψηφίσματα, ενώ τόνισε πως τόσο για τα λιμάνια όσο και για τα αεροδρόμια η ΛΑ.Ε θα προσπαθήσει να παρεμποδίσει την παραχώρησή τους με πολιτικούς, συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς αγώνες.

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας συναντήθηκε με τη διοίκηση του ΟΛΘ και με εκπροσώπους των εργαζομένων. Το λιμάνι πρέπει να παραμείνει όχι μόνο υπό δημόσιο έλεγχο, αλλά υπό δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό και λαϊκό έλεγχο, είπε ο κ. Στρατούλης.

Στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” υπήρξαν συναντήσεις με εκπροσώπους σωματείων των εργαζομένων και ο κ. Στρατούλης είπε ότι η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, μεταξύ αυτών και της Θεσσαλονίκης, είναι ένα “βαρύτατο πλήγμα” στο συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας για ανάπτυξη του τουρισμού και “δίνει τη δυνατότητα στους Γερμανούς να καθετοποιήσουν το τουριστικό προϊόν προς όφελός τους”. Η μόνη που θα ωφεληθεί είναι η γερμανική πολυεθνική εταιρία, στην οποία παραχωρηθούν τα αεροδρόμια και στην Ελλάδα θα μείνουν “ψίχουλα”, επισήμανε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.