Quantcast
Στρατούλης: Νύχτα του Αγ. Βαρθολομαίου για αγρότες- ελεύθερους επαγγελματίες το ασφαλιστικό - enikonomia.gr
share

Στρατούλης: Νύχτα του Αγ. Βαρθολομαίου για αγρότες- ελεύθερους επαγγελματίες το ασφαλιστικό

δημοσιεύτηκε:

«Το ασφαλιστικό που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αποτελεί τη Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου για αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες» υποστήριξε ο Δημήτρης Στρατούλης.

Σε παρέμβασή του «στον Ενικό» και στο STAR με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, είπε πως «το σύνολο των φόρων και των εισφορών αντιστοιχεί στο 84% του φορολογητέου εισοδήματός τους. Με το υπόλοιπο 16% που τους απομένει τι να πρωτοπληρώσουν;».

Ο κ. Στρατούλης είπε πως είναι μύθος αυτό που ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι δε μειώνονται οι κύριες συντάξεις. «Από τη στιγμή που θα καταργηθεί το ΕΚΑΣ ή που μειώνονται τα οικογενειακά επιδόματα, μειώνονται και οι συντάξεις».

Στο ερώτημα για το ποια είναι η λύση στο μείζον ζήτημα του ασφαλιστικού, ο κ. Στρατούλης τόνισε πως «η λύση βρίσκεται έξω από το ασφαλιστικό σύστημα, στα πλαίσια της οικονομίας». Ο ίδιος έδωσε τέσσερις βασικούς άξονες:

1) Την αντιμετώπιση της ανεργίας

2) Ένα αναπτυξιακό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης

3) Την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων

4) Να αντιμετωπιστεί το μείζον θέμα της εισφοροδιαφυγής που φτάνει στο 35% στην Ελλάδα, όταν σε άλλες χώρες κυμαίνεται μεταξύ 5-10%

5) Την κατάρτιση ενός οδικού χάρτη που θα ενισχύει το συνταξιοδοτικό

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.