Quantcast
Συγκροτείται το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ - enikonomia.gr
share

Συγκροτείται το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ

δημοσιεύτηκε:

Συγκροτείται το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσου Πετρόπουλου, συγκροτείται στον ΕΦΚΑ πενταμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο, αρμόδιο για όλο το προσωπικό του φορέα, ως εξής:

– Έναν μόνιμο υπάλληλο και τον αναπληρωτή του, που ασκεί καθήκοντα προϊσταμένου Διεύθυνσης του ΕΦΚΑ και έχει τον περισσότερο χρόνο άσκησης καθηκόντων προϊσταμένου Διεύθυνσης, υπάγονται στην αρμοδιότητα του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και υπηρετούν στην έδρα του ή στο νομό Αττικής, για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια που εδρεύουν σε αυτόν τον νομό, ως πρόεδρο.

– Δύο μόνιμους υπαλλήλους και τους αναπληρωτές τους, που ασκούν καθήκοντα προϊσταμένου Διεύθυνσης του ΕΦΚΑ και έχουν τον περισσότερο χρόνο άσκησης καθηκόντων προϊσταμένου Διεύθυνσης, ως μέλη.

– Δύο αιρετούς εκπροσώπους των υπαλλήλων και τους αναπληρωτές τους.

– Εισηγητής στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο ορίζεται ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού του φορέα, με αναπληρωτή του αυτόν που νομίμως τον αναπληρώνει στα υπηρεσιακά καθήκοντά του.

– Γραμματέας του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και νόμιμος αναπληρωτής του ορίζεται υπάλληλος του Οργανισμού κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ με βαθμό τουλάχιστον Γ’.

– Όταν το Υπηρεσιακό Συμβούλιο κρίνει θέματα προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, αντί των δύο αιρετών εκπροσώπων των μονίμων υπαλλήλων, μετέχουν οι δύο αιρετοί εκπρόσωποι του προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

– Η λειτουργία του Υπηρεσιακού Συμβουλίου γίνεται, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 162 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007), όπως ισχύει.

– Η θητεία των μελών του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, που συγκροτείται, λήγει με την επιλογή και τοποθέτηση προϊσταμένων Διευθύνσεων, που επιλέγονται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων ΝΠΔΔ (ν. 3528/2007), οπότε και συγκροτούνται τα υπηρεσιακά συμβούλια του άρθρου 159 του ίδιου νόμου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.