Quantcast
ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Μέχρι πότε παρατείνεται το πρόγραμμα - enikonomia.gr
share

ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Μέχρι πότε παρατείνεται το πρόγραμμα

δημοσιεύτηκε:

Παρατείνεται και επισήμως για ακόμη δύο  μήνες το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ. Όπως αναφέρεται σήμερα σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων “τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατόπιν συνεννόησης, αποφάσισαν την παράταση του προγράμματος έως την 31η Μαΐου 2022 με τους υφιστάμενους όρους και προϋποθέσεις”.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας γνωστοποίησε ότι το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ παρατείνεται για Απρίλιο και Μάιο. Το πρόγραμμα αυτό θα έληγε σήμερα, Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022.

ΣΥΝ -ΕΡΓΑΣΙΑ: Έτσι λειτουργεί το πρόγραμμα

Αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας του προγράμματος επισημαίνεται ότι ο εργοδότης μπορεί να περιορίσει τον χρόνο εργαζομένου πλήρους απασχόλησης έως και 50%, χωρίς μεταβολή της σχέσεως εργασίας.
Για τον χρόνο που δεν εργάζεται ο εργαζόμενος, ο κρατικός προϋπολογισμός ενισχύει τον ίδιο τον εργαζόμενο, καλύπτοντας το 60% της αμοιβής (μέχρι ενός συγκεκριμένου ύψους) που αντιστοιχεί στο διάστημα αυτό.
Για όσο διάστημα ο εργαζόμενος είναι ενταγμένος στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», ο εργοδότης δεν επιτρέπεται να προβεί σε καταγγελία της σύμβασης εργασίας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.