Quantcast
Συναντήσεις Μάρδα με Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και Οικονομικό Επιμελητήριο - enikonomia.gr
share

Συναντήσεις Μάρδα με Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και Οικονομικό Επιμελητήριο

δημοσιεύτηκε:

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) κ. Γιώργο Στασινό και ξανασυζήτησαν την πρόταση του κ. υφυπουργού για την δημιουργία του «Νησιού της Τέχνης και Φιλοσοφίας». Ο κ. Στασινός επανέλαβε την υποστήριξη του Επιμελητηρίου στην προώθηση της πρότασης και επιβεβαίωσε ότι το ΤΕΕ θα συμμετάσχει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σε επίπεδο μελετών, που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου.

Ο κ. Μάρδας επισκέφθηκε, επίσης, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ) και μαζί με τις ευχές για το νέο έτος, συζήτησε για μια ακόμη φορά με τον Πρόεδρο του τον κ. Δ. Κόλλια, το συγκεκριμένο σχέδιο, που το ΟΕΕ στηρίζει εδώ και καιρό, προσφέροντας τις υπηρεσίες που κρίνονται απαραίτητες.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την πρόταση στο νησί θα αναπτυχθεί ένα Παγκόσμιο Πολιτιστικό-Συνεδριακό Φόρουμ, που θα αποτελείται από Εθνικές Εστίες Πολιτισμού (εθνικοί ξενώνες για κάθε χώρα μέλος της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Οικογένειας, που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον μετά από πρόσκληση), ένα μεγάλο Συνεδριακό κέντρο, αίθουσες για παράλληλες συνεδρίες, ζώνη φιλοξενίας επισκεπτών κ.λπ. Οι Εθνικές Εστίες Πολιτισμού θα ανήκουν, θα διαχειρίζονται και θα αποτελούν το ”σπίτι” της κάθε χώρας, που θα αναλάβει και την χρηματοδότηση της εθνικής της εστίας. Θα χρησιμοποιούνται σε όλη την διάρκεια του έτους έτσι ώστε, με χαμηλό κόστος, φιλοξενώντας πολιτιστικές, επιστημονικές, αθλητικές εκδηλώσεις, όπως και διεθνή σεμινάρια, συνέδρια, συσκέψεις κορυφής, θεατρικές παραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις πολιτισμού. Στο νησί αυτό θα φιλοξενείται και το «θερινό Νταβός» της Ελλάδας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.