Quantcast
Συνάντηση Κατρούγκαλου με τους ελεύθερους επαγγελματίες αύριο για τις εισφορές - enikonomia.gr
share

Συνάντηση Κατρούγκαλου με τους ελεύθερους επαγγελματίες αύριο για τις εισφορές

δημοσιεύτηκε:

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος θα συναντηθεί αύριο με  τους εκπροσώπους των ελεύθερων επαγγελματιών με αντικείμενο το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών τους.

Όπως δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος οι εισφορές δεν πρόκειται να έχουν «δημευτικό αποτέλεσμα».

Από το Παρίσι, σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ανέφερε ότι «οι ίδιοι είχαν αποδεχθεί να συμμετέχουν με εκπροσώπους τους σε επιτροπή που συγκροτήσαμε. Και απ’ ότι έχω αντιληφθεί δεν έχουν αντίρρηση σε αυτό που είναι η ουσία της μεταρρύθμισης, δηλαδή να υπολογίζονται οι εισφορές στη βάση του πραγματικού και όχι του εικονικού εισοδήματος. Μέχρι τώρα ούτε οι δικηγόροι, ούτε οι μηχανικοί, ούτε οι γιατροί υπολόγιζαν τις εισφορές τους στη βάση του πραγματικού εισοδήματος».

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι « δεν θα πρέπει η επιβάρυνση να φθάνει σε σημείο που να έχει δημευτικό αποτέλεσμα. Και αυτό είναι που θα συζητήσουμε τη Δεύτερα. Δηλαδή, πως η εφαρμογή ενός δίκαιου κανόνα, που λέει ότι αυτό που ισχύει για τους μισθωτούς θα πρέπει να ισχύει και για τους ελεύθερους επαγγελματίες, δεν θα φθάσει σε σημείο που να έχει δυσβάσταχτα αποτελέσματα». 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.