Quantcast
Συνάντηση Τσίπρα - Μοσκοβισί: Ανάγκη έγκαιρης αξιολόγησης του προγράμματος - enikonomia.gr
share

Συνάντηση Τσίπρα – Μοσκοβισί: Ανάγκη έγκαιρης αξιολόγησης του προγράμματος

δημοσιεύτηκε:

Με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Νταβός.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, κατά τη συνάντησή τους επισημάνθηκε η ανάγκη έγκαιρης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Επίσης, συζητήθηκε η ασφαλιστική μεταρρύθμιση, καθώς και η πορεία της ελληνικής οικονομίας με βάση τα θετικά στοιχεία ανάκαμψης που παρουσίασε ο πρωθυπουργός.

Σε δηλώσεις που έκανε σήμερα το πρωί στο Bloomberg, ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης είναι περιεκτικό και θετικό, αλλά τόνισε ότι χρειάζονται «μεγαλύτερη ακρίβεια στις παραμέτρους του» και ότι η μεταρρύθμιση πρέπει να είναι «γενναία και φιλόδοξη».

Ο Επίτροπος είπε ότι δεν έχουμε ακόμη φθάσει στο επίπεδο για μία ισχυρή συζήτηση γύρω από το ασφαλιστικό και γι’ αυτό το λόγο τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας έχουν πολλή δουλειά στην Αθήνα.

Πρόσθεσε ότι οι επικεφαλής της τρόικα θα φθάσουν σύντομα στην Αθήνα για να αρχίσουν την αξιολόγηση, αφού υπάρχουν όλες οι πληροφορίες που χρειάζονται.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.