Quantcast
Συνάντηση Αχτσιόγλου - Χαρίτση με το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ - Τι συζήτησαν - enikonomia.gr
share

Συνάντηση Αχτσιόγλου – Χαρίτση με το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ – Τι συζήτησαν

δημοσιεύτηκε:

Η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η αναβάθμιση του πλαισίου προστασίας τους, η παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας από τους Δήμους και η ενδυνάμωση των Επιτροπών Υγείας και Ασφάλειας στους Ο.Τ.Α. ήταν τα θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση που είχε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου και ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης με το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωση του “Εκ μέρους του Υπουργείου Εργασίας παρουσιάστηκαν στοιχεία της αυξημένης ελεγκτικής δραστηριότητας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στον χώρο των Ο.Τ.Α. και αναλύθηκε ο σχεδιασμός για την αποτελεσματικότερη παρέμβασή του το επόμενο διάστημα, με την περαιτέρω συστηματοποίηση και εντατικοποίηση της δράσης του.

Αναγνωρίζοντας τη βαρύτητα του ζητήματος, οι έλεγχοι του Σ.ΕΠ.Ε. στους Ο.Τ.Α. έχουν υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με το 2014. Συγκεκριμένα, το 2016, το 2017 και μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018, το Σ.ΕΠ.Ε. διενήργησε συνολικά 1.564 ελέγχους, υποβάλλοντας 195 μηνύσεις/μηνυτήριες αναφορές. Μέσα δε, στη διετία 2017-18 οι έλεγχοι του Σ.ΕΠ.Ε. κάλυψαν το 69% των Δήμων της χώρας.

Επίσης, το Υπουργείο Εργασίας, μέσω της συμμετοχής του στην Επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών για την αξιολόγηση και τη συνολική αναβάθμιση του πλαισίου και των μέτρων υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α., επεξεργάζεται, με τη συμμετοχή εκπροσωπών και της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., περαιτέρω παρεμβάσεις για τη θωράκιση του θεσμικού πλαισίου”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.