Quantcast
Συνάντηση της υφυπουργού Ανάπτυξης με τον Διοικητή της Δ.ΥΠ.Α – Στο επίκεντρο οι ελλείψεις στην βιομηχανία - enikonomia.gr
share

Συνάντηση της υφυπουργού Ανάπτυξης με τον Διοικητή της Δ.ΥΠ.Α – Στο επίκεντρο οι ελλείψεις στην βιομηχανία

δημοσιεύτηκε:

Συνάντηση με τον διοικητή της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.), Σπύρο Πρωτοψάλτη, είχε η Υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, η υφυπουργός, κατά την προγραμματισμένη συνάντησή τους, εστίασε στο κρίσιμο θέμα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της βιομηχανίας αναφορικά με την έλλειψη προσωπικού, τόσο εξειδικευμένου όσο και ανειδίκευτου.

Ο διοικητής της Δ.ΥΠ.Α. ενημέρωσε την κ. Μάνη για τα σημαντικά προγράμματα κατάρτισης που παρέχει η Υπηρεσία και για την υποστήριξη του ανθρώπινου δυναμικού και της απασχόλησης.

«Στο πλαίσιο αυτό, επισημάνθηκε η ανάγκη να γνωστοποιούν οι επιχειρήσεις τις ζητούμενες προς πλήρωση θέσεις, όπως και τις ειδικότητες, στις οποίες παρουσιάζονται ανάγκες ή ελλείψεις, ειδικά όσον αφορά το εξειδικευμένο προσωπικό», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η υφυπουργός Ανάπτυξης θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τη Δ.ΥΠ.Α για να διαμορφωθούν οι απαραίτητες συνέργειες, που θα πετύχουν τον στόχο της αύξησης των θέσεων εργασίας, της μείωσης της ανεργίας, αλλά και της ενίσχυσης των επιχειρήσεων με το απαιτούμενο προσωπικό.

Μετά το τέλος της συνάντησης, η υφυπουργός, Ανάπτυξης, Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου δήλωσε: «Τα προγράμματα που παρέχει η Δ.ΥΠ.Α. συμβάλλουν καθοριστικά ώστε οι επιχειρήσεις να προσελκύσουν και να διατηρήσουν το προσωπικό τους, το οποίο είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας της χώρας μας. Το έργο που γίνεται στις 50 Σχολές Μαθητείας της Υπηρεσίας, αλλά και στα προγράμματα συμβουλευτικής υποστήριξης σε επιχειρήσεις, είναι σημαντικό. Στοχεύουμε σε μια συνολική ανάπτυξη της οικονομίας με στήριξη της βιομηχανίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας, αύξηση των θέσεων απασχόλησης, αλλά και αύξηση των μισθών».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.