Quantcast
Συνεδριάζει σήμερα το EuroWorking Group - Στο μικροσκόπιο των Βρυξελλών οι παροχές - enikonomia.gr
share

Συνεδριάζει σήμερα το EuroWorking Group – Στο μικροσκόπιο των Βρυξελλών οι παροχές

δημοσιεύτηκε:

Το πακέτο παροχών και πόσο συμβατό είναι αυτό με την ομαλή εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού, οι προθέσεις των πιστωτών σχετικά με το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των αποφάσεων για την αποπληρωμή των ακριβών δανείων του ΔΝΤ και οι πάγιες συστάσεις για επιτάχυνση στο μεταρρυθμιστικό “μέτωπο” περιέχονται στο μενού της συνεδρίασης των τεχνοκρατών του EuroWorking Group στις Βρυξέλλες σήμερα.

Η συνεδρίαση είναι η πρώτη μιας σειρά εξελίξεων αυτή την εβδομάδα που αναμένεται πυκνή σε μηνύματα, καθώς την Τετάρτη αναμένεται και η έκθεση της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία. Θα έχει προηγηθεί την Τρίτη η δημοσιοποίηση των πρώτων στοιχείων για την πορεία του ελληνικού ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο, δίνοντας μια πρώτη σημαντική ένδειξη για τη δυναμική της ανάπτυξης τη φετινή χρονιά. Την ίδια ώρα και παρά την αξιοσημείωτη βελτίωση που καταγράφεται στην ελληνική αγορά ομολόγων, καθώς η απόδοση του ελληνικού 10ετούς τίτλου υποχώρησε για πρώτη φορά στην περιοχή του 2,8% την Παρασκευή, δεν προκρίνεται εκτός απροόπτου, η διενέργεια μιας ομολογιακής έκδοσης από το ελληνικό Δημόσιο πριν από τις εθνικές εκλογές.
Με την έκθεση της Κομισιόν την Τετάρτη αναμένεται να διατυπωθούν οι προβληματισμοί των θεσμών για την πορεία των δημοσίων οικονομικών φέτος στη σκιά των παροχών στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση πριν από τις ευρωεκλογές και οι οποίες έχουν προκαλέσει ανησυχίες σε κέντρα της Ευρώπης, μεταξύ αυτών και στον ESM, που είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής της Ελλάδας, για τον κίνδυνο σημαντικής απόκλισης φέτος από τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ. Μάλιστα, φέρονται ορισμένες πλευρές να κάνουν λόγο για την απειλή σημαντικής απόκλισης ακόμη και στην περιοχή των 2 δισ. ευρώ ή περίπου 1% του ΑΕΠ, αν και ασφαλείς προβλέψεις εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να γίνουν πριν από τον Σεπτέμβριο, όταν θα υπάρχει πληρέστερη εικόνα της εκτέλεσης του προϋπολογισμού, της απόδοσης των ρυθμίσεων για τις οφειλές και της πορείας του ελληνικού ΑΕΠ.

Με πληροφορίες από εφημερίδα Έθνος

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.