Quantcast
Σύνοδος ΕΕ - Αφρικανικής Ένωσης: Τον συντονισμό για την προστασία του αγροτικού εισοδήματος έθεσε ο Μητσοτάκης - enikonomia.gr
share

Σύνοδος ΕΕ – Αφρικανικής Ένωσης: Τον συντονισμό για την προστασία του αγροτικού εισοδήματος έθεσε ο Μητσοτάκης

δημοσιεύτηκε:

Τον συντονισμό για την προστασία του εισοδήματος των αγροτών και της οικονομίας της υπαίθρου έθεσε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε πάνελ για τη γεωργία και τη βιώσιμη ανάπτυξη, στο πλαίσιο της Συνόδου ΕΕ – Αφρικανικής Ένωσης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε την προτεραιότητα που δίνει η Ελλάδα στον αγροτικό τομέα ως παράγοντα βιώσιμης ανάπτυξης -συνδεδεμένου με τις παραδόσεις και την κουλτούρα κάθε λαού- και αναφέρθηκε στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής που επηρεάζουν το σύνολο του αγροδιατροφικού τομέα.

Κεντρικός στόχος της ελληνικής κυβέρνησης, σημείωναν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, είναι η στήριξη των αγροτικών περιοχών και η ενίσχυση των εργαλείων μέσα από τα οποία θα αντιμετωπίζονται συντονισμένα, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, οι εξωγενείς παράγοντες και οι αβεβαιότητες που επηρεάζουν τις οικονομίες των αγροτικών περιοχών και το εισόδημα των αγροτών.

Βασικά σημεία ενδιαφέροντος για την Ελλάδα στο πλαίσιο της συνόδου ΕΕ – Αφρικανικής Ένωσης είναι η σχέση της χώρας με τα κράτη της Αφρικής, όπου ζουν σημαντικές και πολυπληθείς ελληνικές κοινότητες, η διαρκής οικονομική και υγειονομική στήριξη (η Ελλάδα έχει ήδη προχωρήσει σε δωρεά 3 εκατ. εμβολίων κατά του COVID) στις αφρικανικές χώρες και ασφαλώς το νέο πεδίο που ανοίγεται μέσα από τη σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τη βιώσιμη ανάπτυξη


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.