Quantcast
Σύνταξη: Έρχεται εφαρμογή στο κινητό για τον υπολογισμό της σύνταξης - Τι είπε ο Γεωργιάδης για το νέο νομοσχέδιο - enikonomia.gr
share

Σύνταξη: Έρχεται εφαρμογή στο κινητό για τον υπολογισμό της σύνταξης – Τι είπε ο Γεωργιάδης για το νέο νομοσχέδιο

δημοσιεύτηκε:

Έρχεται εφαρμογή του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στο κινητό τηλέφωνο των πολιτών όπου θα υπολογίζεται ο χρόνος και το ύψος της σύνταξης τους.

«Ο ΕΦΚΑ μεταμορφώνεται σε ψηφιακός είναι e- ΕΦΚΑ. Το πρόγραμμα είναι εν εξελίξει, έχει ορίζοντα λήξης τα 3 χρόνια από σήμερα. Είναι on going, δηλαδή κάθε ένα μήνα παραδίδεται κάποιο κομμάτι του. Δεν είναι περιμένουμε τρία χρόνια για να τελειώσει συνεχώς κάτι τελειώνει και βελτιώνονται οι υπηρεσίες μας και προσθέτουμε ψηφιακές υπηρεσίες και οτιδήποτε άλλο.  Και σε 3 χρόνια λογικά θα έχουμε0 αυτός είναι ο στόχος, θα έχουμε λογικά πλήρως ψηφιοποιήσει όλα τα αρχεία του ΕΦΚΑ, δηλαδή όλο τον συνταξιοδοτικό βίο, όλο τον ασφαλιστικό βίο, τα ποσοστά όλων των ασφαλισμένων μας. Όταν θα φτάσουμε εκεί, θα έχει συμβεί το εξής: θα μπορείς να έχεις μια εφαρμογή στο κινητό σου τηλέφωνο, όποια ηλικία και να είσαι, και να πατάς το κουμπί και να λες με αυτό το ρυθμό αν συνεχίζεις να δουλεύεις έτσι, θα πάρεις σύνταξη την τάδε μέρα του τάδε έτους και θα βγεις στη σύνταξη » όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας  στην  τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις».

Υπενθυμίζεται πως οι ασφαλισμένοι σε 20 πρώην Τομείς Πρόνοιας και οι αυτοαπασχολούμενοι (ασφαλισμένοι σε 6 πρώην Τομείς Πρόνοιας) υποβάλλουν  από την 1η Οκτωβρίου αποκλειστικά και μόνον ηλεκτρονικά την αίτηση απονομής Εφάπαξ. Με την νέα αυτή υπηρεσία οι περισσότεροι δικαιούχοι απαλλάσσονται από γραφειοκρατικές διαδικασίες  αλλά και από την υποχρέωση μετάβασης στις κατά τόπους υπηρεσίες του Φορέα καθώς δεν χρειάζεται να προσκομίσουν επιπλέον δικαιολογητικά για μια συναλλαγή.

Τι είπε ο Γεωργιάδης για τις επικουρικές συντάξεις

Επίσης μίλησε και για το θέμα των επικουρικών συντάξεων. «Χθες που κοίταζα τα στοιχεία του ΑΤΛΑΣ  είμαστε στις 42.000, άρα έχουμε πέσει 23.000 μέσα σε τρεις μήνες. άρα έχουμε πέσει στις 23.000 μέσα σε διάστημα 3 μηνών. Με τη ρύθμιση που φέρνουμε στη Βουλή με το νέο μου νομοσχέδιο, πιστεύω αρχές Νοεμβρίου, θα πάμε  αυτόματα  σε μία απόδοση περίπου 15.000 επικουρικών συντάξεων στο Δημόσιο διότι ξεπερνάμε τον τρόπο του υπολογισμού που γίνεται με το χέρι και έχει μια συνθετότητα. Bγάζουμε έναν αλγόριθμο και το κάνουμε αυτόματα ίδιο σε όλους. Ψηφιακά και αυτόματα» τόνισε .

Για το νέο νομοσχέδιο

Τέλος γνωστοποίησε πως την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσει το νέο νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει και τις επικουρικές συντάξεις.  «Το νομοσχέδιο έχει κατά βάση τα επαγγελματικά ασφαλιστικά ταμεία και τη μεταρρύθμιση τους. Έχει την επέκταση του επιδόματος μητρότητας σε ελεύθερους επαγγελματίες και στους αγρότες κατά πώς ήταν η προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού, για να υπάρχει μια εξίσωση των μηνών που δικαιούται κάποια μητέρα επίδομα μητρότητας σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα, που τώρα υπήρχαν δύο διαφορετικές ταχύτητες και μεγάλες διαφορές ταχύτητας. Το ρυθμίζουμε » είπε.

«Αυτό είναι ένα πολύ γενναίο μέτρο που δείχνει και το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για την οικογένεια και για τη μητέρα. Έχω μέσα τη ρύθμιση αυτή, την περίφημη για το 30% των συνταξιούχων, για τη διαγραφή της περικοπής του 30% στις συντάξεις. Όλα αυτά είχαμε θα είναι έτοιμα την πρώτη του χρόνου και προσπαθούμε να προλάβουμε να βάλουμε σε αυτό το νομοσχέδιο και την άνοδο των χρεών στον ΕΦΚΑ από τις 20 στις 30.000 για ελεύθερους επαγγελματίες και για αγρότες από 6 στις 10.000 ευρώ»  πρόσθεσε.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.