Quantcast
Συνταξιούχοι: Ποιοι θα πάρουν αναδρομικά έως 16.500 ευρώ και πότε - enikonomia.gr
share

Συνταξιούχοι: Ποιοι θα πάρουν αναδρομικά έως 16.500 ευρώ και πότε

δημοσιεύτηκε:

Μέχρι τέλος Μαρτίου αναμένεται να καταβληθούν αναδρομικά έως και 16.500 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 50.000 συνταξιούχων. Τα ποσά αυτά  θα δοθούν μαζί με τις συντάξεις Απριλίου στους  ασφαλισμένους που δεν είδαν τον επανυπολογισμό των συντάξεων τους από τον νόμο Κατρούγκαλου  αλλά και από τον νόμο Βρούτση. Σημειώνεται δε πως οι συντάξεις Απριλίου αναμένεται να καταβληθούν από τις 22 Μαρτίου έως τις 27 του ίδιου μήνα.

Υπενθυμίζεται πως για το θέμα των αναδρομικών μίλησε πρόσφατα στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά” και η υπουργός  Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης  Δόμνα Μιχαηλίδου. Αρκετοί συνταξιούχοι θα δουν στον λογαριασμό τους υψηλότερες συντάξεις αλλά και αναδρομικά ποσά, τόνισε η κ. Μιχαηλίδου και πρόσθεσε πως αυτό συμβαίνει γιατί συνταξιούχοι όπως αυτοί των ΗΣΑΠ, της Ολυμπιακής, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου αλλά και τραπεζών δεν είχαν δει τον επανυπολογισμό των συντάξεών τους τόσο από τον νόμο Κατρούγκαλου όσο και από τον νόμο Βρούτση. «Κι έτσι, στο τέλος του μήνα, οι συνταξιούχοι θα δουν τις προς τα πάνω αναθεωρημένες συντάξεις τους στον τραπεζικό τους λογαριασμό»,  σημείωσε μεταξύ άλλων

Ο επανυπολογισμός

Επίσης επισημαίνεται πως ο επνυπολογισμός στις νέες συντάξεις γίνεται στους ασφαλισμένους που αποχώρησαν με 30 έτη ασφάλισης  και άνω από τις 13/5/2016 έως και τις 30/9/2019 ενώ για τις παλαιότερες  συντάξεις αφορούν σε όσους αποχώρησαν  με περισσότερα από 30  έτη έως και 12.5/2016. Πάντως έχουν ήδη καταβληθεί αναδρομικών  υψηλών ποσών στην πρώτη ομάδα 1.085 παλαιών συνταξιούχων του ΗΣΑΠ για εκκρεμείς επανυπολογισμούς.  Μάλιστα  κατά μέσο όρο πήραν 12.900 ευρώ (το ελάχιστο ποσό ήταν στα 600 ευρώ και το μέγιστο ήταν στα  63.705 ευρώ).Αξιοσημείωτο είναι δε πως στα τέλη Μαρτίου θα  δοθούν  αναδρομικά ανάλογου ύψους σε 6.000 συνταξιούχους  της πρώην Ολυμπιακής λόγω του επανυπολογισμού

Οι επόμενες πληρωμές 

Τον Απρίλιο και τον Μάιο  αναμένεται να γίνουν οι επόμενες πληρωμές αναδρομικών σε περίπου 10.000 παλαιούς συνταξιούχους τραπεζικούς που είχαν μείνει εκτός επανυπολογισμών. Τα περισσότερα αναδρομικά θα δοθούν στους  συνταξιούχους που αποχώρησαν με 35, 38 και 40 έτη ασφάλισης.  Από την 1η Οκτωβρίου 2019 και μετά θα ισχύσουν οι επανυπολογισμοί.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι συνταξιούχοι που περιμένουν αυξήσεις από τον επανυπολογισμό θα τις πάρουν αναδρομικά άνω των 4 ετών, δηλαδή 54 ετών έως τον Απρίλιο (Οκτωβρίου 2019-Απριλίου 2024).

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.