Quantcast
Συρεγγέλα: Γυναίκες και άνδρες αξίζουν ίσες αμοιβές, ίση μεταχείριση και ίσες ευκαιρίες - enikonomia.gr
share

Συρεγγέλα: Γυναίκες και άνδρες αξίζουν ίσες αμοιβές, ίση μεταχείριση και ίσες ευκαιρίες

δημοσιεύτηκε:

Τις πολιτικές που εφαρμόζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την ενίσχυση των γυναικών σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς τους παρουσίασε η υφυπουργός , αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ίσης Αμοιβής.

Αναλυτικά:

-Η ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας του ΕΚ, για την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής/οικογενειακής ζωής, είναι ένα μεγάλο βήμα προς τη μείωση του χάσματος στις αμοιβές μεταξύ των δύο φύλων, αφού πλέον βελτιώνεται η πρόσβαση στη γονική άδεια και στην ευέλικτη εργασία, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται η συμμετοχή των ανδρών στις οικογενειακές υποχρεώσεις.

-Με το Σήμα Ισότητας «SHARE» οι επιχειρήσεις και οι εργοδότες αποδεικνύουν έμπρακτα τη δέσμευσή τους για μία αγορά ίσων ευκαιριών και ίσων αμοιβών ανεξαρτήτως φύλου, που σέβεται και προωθεί την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής/οικογενειακής ζωής.

-Το Κέντρο Καινοτομίας για γυναίκες έχει στόχο τη γεφύρωση του έμφυλου ψηφιακού χάσματος και την ενίσχυση της θέσης των γυναικών στην έρευνα και την καινοτομία, που θα οδηγήσει στη μείωση του μισθολογικού χάσματος.

-Το νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025, προκρίνει ιδιαίτερα την ενίσχυση της γυναικείας εργασίας, με συγκεκριμένους στόχους για τη μείωση του έμφυλου μισθολογικού και συνταξιοδοτικού χάσματος.


Η
υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών
Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική
Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία
Συρεγγέλα, είπε μεταξύ άλλων ότι «η
ισότητα είναι μία από τις θεμελιώδεις
αξίες της χώρας μας και αποτελεί θεμέλιο
για την ανεξαρτησία και την ελευθερία
των ανθρώπων. Οι γυναίκες και οι άνδρες
αξίζουν ίσες αμοιβές, ίση μεταχείριση
και ίσες ευκαιρίες. Με τις δράσεις μας
στοχεύουμε στην άμεση εξάλειψη του
μισθολογικού χάσματος»


Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ίσης Αμοιβής

Η 10η Νοεμβρίου είναι φέτος η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ίσης Αμοιβής και ισότητα αποτελεί θεμελιώδη αξία για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή, οι γυναίκες στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθούν να αμείβονται κατά μέσο όρο 14,1% λιγότερο από τους άνδρες, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων .

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.